2020. április 4., szombat - Izidor

Hírek

2021. április 20-30. közötti időszakra halasztják a drupa szakvásárt

2020-03-16 18

A 2020. június 16-26. között tervezett drupa szakvásárt a 2021. április 20-30. közötti időpontra halasztják. A Messe Düsseldorf vásárvállalat ezzel a lépéssel követi a német szövetségi kormány válságstábjának javaslatát, amely szerint a nagyszabású rendezvényekkel járó kockázat értékelése során vegyék figyelembe a Robert Koch Intézet ajánlásait.

Ezekből az ajánlásokból kiindulva, valamint tekintettel arra, hogy Európában is ugrásszerűen nőtt az új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma, a Messe Düsseldorf átértékelte a helyzetet. Ezen kívül Düsseldorf tartományi főváros 2020. március 11-én elrendelte, hogy betiltanak minden, egyszerre 1000 jelenlévő résztvevőnél nagyobb rendezvényt.

„A döntést a tanácsadó testületeinkkel és a szakmai védnökséget ellátó szövetségekkel szorosan egyeztetve hoztuk meg” – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH vásárvállalat ügyvezetésének elnöke. Ez a döntés az érintett ágazatok kívánságát is tükrözi: „Partnerként most az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a kiállítóink gazdasági veszteségeinek csökkentése érdekében.“

„Düsseldorf városa betartja a tartományi kormányzat utasításait. A célunk az, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését és ezzel megőrizzük az egészségügyi ellátórendszer működőképességét“ – hangsúlyozta Thomas Geisel, Düsseldorf főpolgármestere és egyúttal a düsseldorfi vásárvállalat felügyelő bizottságának elnöke.

A vírus terjedésének lassítása a Robert Koch Intézet kinyilvánított célja. Annak érdekében, hogy a Messe Düsseldorf megfeleljen a kockázat-elhárítási felelősségének, a vállalatnak elsősorban a nagyszabású rendezvényekkel együtt járó fertőzésveszélyt kell a lehető legkisebbre csökkentenie. A nagyszabású rendezvényeknél felmerülő átfertőződés kockázatának csökkentésére irányuló intézkedéseket, amelyeket a Robert Koch Intézet egyértelműen meghatározott, mint például a rendezvény helyszínének a fertőzés veszélyével arányos átszellőztetése, a kockázatos csoportba tartozó személyek kizárása, valamint a beléptetési ellenőrzések teljes körű bevezetése, a gyakorlatban nem lehetett bevezetni. Az ezzel egyenértékű hatású intézkedéseket az előre nem látott, rohamos ütemű terjedés és az egyes rendezvények nagyságrendje, az akár 60.000 főnyi résztvevő tekintetében nem lehetett és nem is lehet méltányosan vállalni.

A drupa elnöke, Claus Bolza-Schünemann szintén csatlakozott ehhez a vélekedéshez:  „A drupa elhalasztása a legújabb fejlemények tükrében elkerülhetetlennek bizonyult. A döntés ezért helyes és felelősségteljes. Március közepétől már számos kiállító nekivágott volna a logisztikai előkészítésnek – a halasztás mai bejelentése miatt minden érintett időben tud reagálni, újradiszponálni és fel tud készülni a 2021. áprilisi új időpontra. Az ‚embrace the future – öleld át a jövőt‘  öröme 2021-ben is töretlen.”

Tekintettel arra, hogy milyen kockázatot jelent egy jelentős nemzetközi részvétellel zajló szakvásár, a szakmai szövetségek is üdvözlik a bejelentést. „A drupa a világ nyomdaiparának legnagyobb jelentőségű seregszemléje” – hangsúlyozta Dr. Markus Heering, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Nyomda- és Papírtechnikai Tagozatának ügyvezetője. Az ‚embrace the future – öleld át a jövőt‘ jelmondathoz hűen a seregszemle kiemelkedő jellemzője a nemzetközi szintű személyes kapcsolatépítés és a termékek működés közbeni, élő bemutatása. A fertőzésveszély most egyszerűen túlságosan nagy lenne, ezért is támogatjuk a halasztásról hozott döntést és örömmel várjuk a jövő évi rendezést.”

Jelzésértékű a düsseldorfi szállodaipar DEHOGA (vendéglátó-ipari gazdasági szövetség) szakmai szövetség révén megfogalmazott reakciója: „Arra ösztönözzük a tagságunkat és a teljes ágazatot, hogy a kiállítók és látogatók foglalásainak átütemezésében legyenek rugalmasak. A düsseldorfi szakvásárok, mint a drupa is, fontos szerepet töltenek be a város életében, a szállodaiparban és a vendéglátásban. Öngól lenne, ha nem kedveznénk a vendégeinknek” – vélte egyhangúlag a DEHOGA két képviselője, a Düsseldorf/Rajna-menti Neuss járási csoport elnöke, Giuseppe Saitta és a Düsseldorf/Rajna-menti Neuss járási szállodaipari és turisztikai szakcsoport részéről Rolf D. Steinert.

Werner M. Dornscheidt örül a széles körű támogatásnak és egyetértésnek ebben a különleges helyzetben: „Köszönjük valamennyi partnerünknek a nagyon jó együttműködést ebben a súlyos és sürgető döntésben. Örülünk annak, hogy ilyen gyorsan sikerült közösen találnunk egy új időpontot, mert ezzel is a lehető legnagyobb tervezhetőséget biztosítunk minden érintettnek.”

Magyarországi képviselet:
BD-EXPO Kft
Máté Szilvia
tel.: 1/346-0273
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.bdexpu.hu/drupa

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Ma van az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja

More details
Hogyan lehet hatékonyan együtt lenni különböző generációkkal a karantén idején?  2020. április 2. - Online előadás

Hogyan lehet hatékonyan együtt lenni különböző generációkkal a karantén idején? 2020. április 2. - Online előadás

More details
Ők lehetnek a járvány legnagyobb nyertesei és vesztesei az ingatlanpiacon

Ők lehetnek a járvány legnagyobb nyertesei és vesztesei az ingatlanpiacon

More details
Szőke Viktória, Robertson Hungary: a home office nem home alone

Szőke Viktória, Robertson Hungary: a home office nem home alone

More details
Percekkel rövidülhet a számlafizetés

Percekkel rövidülhet a számlafizetés

More details
Custum Cleaning:

Custum Cleaning: "A higiéniára sokkal fontosabb odafigyelni, mint korábban"

More details
Hack The Crisis – Hadrendbe állnak a magyar fejlesztők is!

Hack The Crisis – Hadrendbe állnak a magyar fejlesztők is!

More details
Utolsó pillanatban vagyunk a hazai zöldség- és gyümölcstermesztés megmentéséért

Utolsó pillanatban vagyunk a hazai zöldség- és gyümölcstermesztés megmentéséért

More details
A home office egyik leghatékonyabb szoftvere

A home office egyik leghatékonyabb szoftvere

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője