2024. szeptember 28., szombat - Vencel

Hírek

"A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni":

2024-06-21 160

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya1. A mesterséges intelligencia magyarországi megítélése többségében pozitív mind a felhasználók, mind a szakértők oldaláról: munkaerőpiaci előnyöket látnak a használatában. Mintegy 40 százalékuk az adminisztratív feladatokban való tehermentesítést várja, egy-egy harmaduk a munkahatékonyság növekedését, időben vagy minőségben – derül ki a kutatásból. A jog a társadalmi viszonyok minden területét áthatja, szabályozza, így nem meglepő, hogy a jogi hivatást sem kerüli el az innováció.

A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda az innovatív megoldások éllovasaként ezen a területen is élen jár: bevezeti a Harvey generatív mesterséges intelligencia (AI) alapú platform használatát a mindennapi munkában.

"A jogi iparágban való technológiai innováció kiemelten fontos terület, mind munkatársaink, mind ügyfeleink szempontjából. A kiváló jogi szolgáltatás ugyanis alap, és ehhez kell további értéket hozzáadni. A mesterséges intelligencia alapú megoldások alkalmazása emeli szolgáltatásaink színvonalát és értéket teremt mindannyiunk számára. Ezért nagyon hálásak vagyunk mind a Harvey csapatának, mind saját digitalizációs munkatársainak, hogy együtt tehetjük meg ezt az izgalmas és kihívásokkal teli utat, mely új szintre emeli a Schönherr jogi technológiai képességeit" – mondta dr Klenanc Miklós, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda ügyvédje, a vállalatfelvásárlási szakterület vezetője, aki kiemelt figyelmet szentel a mesterséges intelligenciának és a jogi technológiai újításoknak, fejlesztéseknek.

A Schönherr - amely 14 közép- és kelet-európai országban is számottevő jelenléttel rendelkezik – a kezdetek óta kiemelt helyen kezeli a jogi technológiai fejlesztéseket. Ennek keretében átfogó AI-stratégiát fogadott el, hogy a nyelvi és jogrendszerbeli különbségeket átlépve a teljes közép-kelet-európai régióban hatékonyan beemelhesse az új technológiát a jogi munkafolyamatokba. Többek között ennek eredményeként kötött a Schönherr stratégiai partnerséget az OpenAI, a Sequoia Capital és a Kleiner Perkins által támogatott Harvey-val, a jogi iparág vezető generatív AI platformjával (olyan mesterséges intelligencia, amely képes új érdemi tartalmat létrehozni – generálni).

"Irodánk erős és energikus, ezért most – a jövőbe tekintve – a legmodernebb technológiába fektetünk be" - mondta Alexander Popp, a Schönherr nemzetközi ügyvezető partnere. "Az olyan nagy nyelvi modell alapú megoldások, mint amilyen például a Harvey, erejének kihasználása lehetővé teszi ügyvédeink számára, hogy az időigényes rutinfeladatokat racionalizálják, és még inkább a jogi tanácsadás stratégiai szempontjaira összpontosítsanak. Ez az elhivatottság egyértelműen hozzáadott értéket jelent ügyfeleink számára, mind a 14 irodánkban".

A Schönherr szilárdan hisz a folyamatosan fejlődő jogi technológiák által elérhető versenyelőnyben, nemcsak az ügyfélmunka, hanem a kollégák továbbképzése és új tehetségek bevonzása szempontjából is. "Egy olyan korszakban, ahol a technológia egyre inkább ellátja a rutinfeladatokat, egyidejűleg jogászaink képességeinek továbbfejlesztésébe is be kell fektetnünk" - tette hozzá Popp.

A Harvey-ról

A Harvey egy generatív AI platform, amelyet arra terveztek, hogy összetett módon támogassa az ügyvédi irodákat ügyeik kezelésében. A Harvey képességei különböző szakterületekre, jogrendszerekre és nyelvekre is kiterjednek, és különlegessége, hogy egyszerre több nagy nyelvi modellhez is hozzáféréssel bír.

A Harvey szigorú biztonsági intézkedéseket alkalmaz: adatok, ügyféladatok nem áramlanak a betanítási modellekbe, így minden szempontból megfelelnek a GDPR és a CCPA követelményeinek, valamint a jogi szakmai (így különösen az ügyvédi titokra vonatkozó, rendkívül szigorú) standardoknak.

A Harvey olyan feladatokban nyújt támogatást, mint a jogi dokumentumok áttekintése és elemzése, valamint összetett kérdések többszempontú megválaszolása. Az olyan funkciók, mint például a forrásokra mutató hiperhivatkozásokkal ellátott in-line idézetek, a nyomon követhetőséget és ellenőrizhetőséget biztosítják, és ezzel lehetővé teszik az ügyvédi irodák számára az olyan munkafolyamatok megbízható racionalizálását, mint a szerződéselemzés, az átvilágítás, a compliance vagy akár a peres eljárásokra való felkészülés.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés



A Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodáról

A Schönherr magyarországi irodája 2008-ban alakult, amikor egy tapasztalt jogi szakemberekből álló csapat csatlakozott a Schönherr nemzetközi irodához. Az iroda nagy múltra tekint vissza a külföldi befektetők képviseletében, különösen a banki és finanszírozási tranzakciók, energia projektek, vállalatfelvásárlások és zöldmezős beruházások, társasági és munkajogi ügyek, vállalati összefonódások és a versenyjog egyéb területein, pénzügyi és fizetésképtelenségi eljárásokban, valamint ingatlanforgalmazással, kivitelezéssel és fejlesztéssel kapcsolatos ügyekben, ideértve a nagyléptékű infrastrukturális és energia projekteket is. A csapat ezen kívül számos jelentős nagyvállalati ügyfél számára végez folyamatos jogi tanácsadást általános társasági jogi, kereskedelmi és szabályozási, valamint ingatlan- és munkajogi ügyekben. Az iroda az utóbbi időben egyre több hazai és nemzetközi vállalat, mint ügyfél számára vált vonzóvá az energiaipari, élelmiszeripari, technológiai, valamint a banki és biztosítási szektorban. Az iroda jogászai a magyar nyelven kívül angol és német nyelven állnak az ügyfelek rendelkezésére

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Alaposan átírta a covid a lakberendezést: ez lett a jövő trendje

Alaposan átírta a covid a lakberendezést: ez lett a jövő trendje

More details
Egyre többen szeretnének tanulni a szellemitulajdon-védelemről

Egyre többen szeretnének tanulni a szellemitulajdon-védelemről

More details
Golden Visa körkép: Hol helyezkedik el a magyar arany?

Golden Visa körkép: Hol helyezkedik el a magyar arany?

More details
Elutasítják a terézvárosi airbnb tiltást a szakmai szervezetek

Elutasítják a terézvárosi airbnb tiltást a szakmai szervezetek

More details
TOP 50 marketing- és TOP 50 PR-vezető: nők az élen

TOP 50 marketing- és TOP 50 PR-vezető: nők az élen

More details
Az Airbnb terézvárosi tiltása elfogadhatatlan, de miben lennének kompromisszum készek a szállásadók?

Az Airbnb terézvárosi tiltása elfogadhatatlan, de miben lennének kompromisszum készek a szállásadók?

More details
Napi hír- és konkurenciafigyelés

Napi hír- és konkurenciafigyelés

More details
Sajtó- és hírügynökség

Sajtó- és hírügynökség

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője