2024. június 24., hétfő - Iván

Hírek

A WING műemléki felújítását követően „A” szintű energetikai tanúsítványt kapott az RTL új belvárosi bázisa

2024-05-24 130

A” besorolású energetikai tanúsítvány kapott a Liget Center Auditorium, a WING által felújított több mint 70 éves, műemléki oltalom alatt álló épület. A legmagasabb szintű energetikai korszerűsítés szinte egyedülálló a hazai irodapiac kínálatában a történelmi épületek között. A Liget Center Auditorium épületébe – a műemléki adottságok és az RTL Magyarország speciális technológiai igényeinek és az ESG- szempontok figyelembevétele mellett – a lehető leghatékonyabb energiafelhasználású rendszereket építette be a WING, és a rekonstrukciónak köszönhetően a modern építőművészeti értékkel bíró ház egy közel nulla energiafelhasználású épületként született újjá.

A WING fejlesztésében megvalósuló Liget Center felújítási munkálatai továbbra is az ütemtervek szerint haladnak, a Liget Center Auditorium épülete pedig fontos mérföldkőhöz érkezett: a műemléki felújítása során megkapta az "A" besorolást az energiahatékonysági kategóriában és A+ besorolást pedig a CO2 kibocsátás-hatékonysági kategóriában. A WING kiemelt küldetésének tekinti a Budapest arculatát meghatározó, komplex hazai modernista építészeti alkotás értékeinek megőrzését, mindezt a fenntarthatóság jegyében. A Liget Center Auditorium már az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, állapota jelentősen leromlott. A mintaszerű műemlékfelújítást és funkcióváltást követően az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói kapnak helyet benne, a kapcsolódó Classic épületben pedig az irodafunkciók valósulnak meg az RTL üzleti területei számára. Nyártól a létesítmények az RTL belvárosi bázisaként fognak működni.

„Az épületeink energiahatékonyságának növelése és a korszerű, környezetkímélő technológiákra történő áttérés régóta célunk az irodafejlesztéseink során. A Liget Center Auditorium azonban az első olyan WING fejlesztésű irodaház, ahol egy több mint 70 éves házból egy közel nulla energia felhasználású épületet hoztunk létre. Rendkívül ritka a hazai irodaház-piacon, hogy egy műemléki oltalom alatt álló épület a felújítást követően minden kritériumnak megfeleljen energiahatékonysági szempontból, így külön öröm számunkra, hogy a Liget Center Auditorium esetében sikerült az „A” szintű besorolást megszereznünk” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Liget Center Auditorium felújításánál a teljes fűtés-hűtés rendszere a legkorszerűbb hőszivattyú berendezésekkel valósult meg. A fejlesztő az épület nyílászáróit 3 rétegű üvegezéssel és hőszigetelt szerkezetekkel látta el, illetve mind a tető és a homlokzatok is utólagos hőszigetelő réteget kaptak, illetve a világításhoz is a legmodernebb LED fényforrásokat alkalmazták.

Az ESG-szempontrendszer és a fenntarthatóság minden esetben kitüntetett helyet kap a WING fejlesztései során: többek között hosszú távú célként van jelen a cégcsoport életében az épületek energiafogyasztásának mérése, naprakész adatnyilvántartással és adatelemzéssel. Mindemellett a WING célja, hogy energetikailag korszerűsítse a gáz- és árampazarló létesítményeket, és egyre inkább energiahatékony épületeket hozzon létre mind a jelenkor mind a bérlői elvárások előtérbe helyezésével.

A Liget Center Auditorium felújításáért felelős tervező a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig –WORKUP, a FITOUT Zrt erre szakosodott üzletága végzi.


A WING-ről
A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,5 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.
A társaságcsoport a közép-európai régióban tevékenykedő nagyvállalatok megbízható, hosszútávú partnere, stabil pénzügyi háttérrel bír, sikeres ingatlankötvénykibocsátó. A vállalat célja, hogy világszínvonalú és környezettudatos ingatlanfejlesztéseket valósítson meg, amelyek új funkciókkal, emberközpontú, élhető és inspiráló terekkel gazdagítják a környezetet és a közösségeket.
Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió négyzetméter alapterületű ingatlant fed le.
Bővebb információ: www.wing.hu

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

"A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni":

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

More details
A nők mozgatják az ingatlanpiacot

A nők mozgatják az ingatlanpiacot

More details
Merre tart a hazai ingatlanpiac?

Merre tart a hazai ingatlanpiac?

More details
Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

More details
Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

More details
Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

More details
Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője