2024. június 23., vasárnap - Zoltán

Hírek

Szerkezetkész a WING fejlesztésében épülő Liget Center Vitrum

2024-05-16 136

Egyedülálló ingatlanfejlesztéssel gazdagodik hamarosan a Városliget környezete, a WING Liget Center néven futó, több épületből álló beruházásának köszönhetően. A fejlesztés részeként ősztől egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven, az RTL fő bázisaként funkcionáló két, műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad, a Vitrum pedig elérte a szerkezetkész állapotot. A Vitrum közel nulla energiaigényű épület, amely számos zöld és smart megoldással kínál hat szinten, összesen 2200 négyzetméternyi bérbeadható irodaterületet a belvárosi helyszínt kereső bérlőknek. Az épület shell&core átadására 2024 őszén kerül sor.

Elérte legmagasabb pontját a WING fejlesztésében megvalósuló új boutique-irodafejlesztés, a Liget Center Vitrum. A természetes fényben úszó dizájniroda két, komplex hazai modernista építészeti és képzőművészeti alkotásként számontartott műemléki épület, a Liget Center Classic és az Auditorium mellett épül. A letisztult és elegáns, „éteri” megjelenésű, prémium kategóriás Vitrum remek lehetőséget kínál majd az újépítésű irodát vagy akár székházat keresőknek, közvetlenül a Városliget mellett, Budapest szívében.

„A Liget Center irodakomplexum fejlesztési munkálatai újabb mérföldkőhöz érkeztek a Liget Center Vitrum szerkezetkész állapotával. Egy olyan egyedülálló fejlesztésről van szó, amelynek egyszerre fontos eleme egy teljesen új irodaház felépítése, és két, műemléki oltalom alatt álló irodaépület rekonstrukciója, amelyek együtt, egy a 21. század elvárásainak megfelelő harmonikus komplexumot alkotnak majd. A fejlesztés során célkitűzéseinkhez híven, kiemelt figyelmet fordítottunk az esztétikumra, a minőségre és a fenntarthatóságra: a Liget Center Vitrum épülete közel nulla energiaigénnyel és kiterjedt vertikális zöldfelületekkel rendelkezik. Az épület a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja a belvárosi, kizárólagosan használt irodaszinteket vagy akár teljes saját székházat kereső bérlőknek” - mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A prémium megjelenésen, a fenntarthatóságon és a magas műszaki minőségen túl a Vitrum exkluzív, Városliget melletti közvetlen elhelyezkedése is megkülönböztető előnnyel bír. A környék ötvözi történelmi környezetet, a számos minőségi szolgáltatást, a karnyújtásnyira lévő színvonalas kulturális, sport és szórakoztató tartalmak széles skáláját, a zöld környezetet és a metropolita életérzést, amelyek együttese egyfajta életstílust is indukál. Ezek mind egyedivé teszik a projektet és az ide költöző cégeknek a well-beingen túlmutatva magas presztízst, laza eleganciát, egyedi stílust biztosítanak.

A Liget Center Vitrum tervezője a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig –WORKUP, a FITOUT Zrt erre szakosodott üzletága végzi.


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,5 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

A társaságcsoport a közép-európai régióban tevékenykedő nagyvállalatok megbízható, hosszútávú partnere, stabil pénzügyi háttérrel bír, sikeres ingatlankötvénykibocsátó. A vállalat célja, hogy világszínvonalú és környezettudatos ingatlanfejlesztéseket valósítson meg, amelyek új funkciókkal, emberközpontú, élhető és inspiráló terekkel gazdagítják a környezetet és a közösségeket.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

I Forrás: Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

"A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni":

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

58 milliós támogatás a szakképző centrumoknak

More details
A nők mozgatják az ingatlanpiacot

A nők mozgatják az ingatlanpiacot

More details
Merre tart a hazai ingatlanpiac?

Merre tart a hazai ingatlanpiac?

More details
Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

More details
Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

More details
Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

More details
Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője