2024. április 27., szombat - Zita

Hírek

A jövő megérkezett – Vagyonkezelési Évkönyv, amely egyszerre értékel és prognosztizál

2024-03-18 109

Talán soha nem volt ekkora változás a vagyonkezelés világában, mint 2023-ban. Felkészül: 2024. A globális kihívások, inflációk, háborúk, megszokottan sikeres szektorok megtorpanása, a kripto és a mesterséges intelligencia térhódítása, a befektetők attitűdjét és igényét egyszerre változtatta meg jelentősen. A vagyonosok igényeinek még jobb kiszolgálása most igazán komoly kihívás lett. A Blochamps Capital megjelent Évkönyve 240 oldalas minőségi tudástárként nyújt segítséget a hazai privátbanki és vagyonkezelési piacon aktív szereplők számára.

"Nem emlékszünk ilyen dinamikájú vagyonosodásra, a legfelső 1% ilyen mértékű térnyerésére. Hiába a rekordra ugró, 96.400 milliárd forintos társadalmi pénzügyi vagyon méret, ha a növekmény gyakorlatilag egy szűk rétegre koncentrálódik. Míg a legfelső 10% a társadalom pénzügyi vagyonának kétharmadát birtokolja, addig a legfelső 1% egyenesen a harmadát, s ezen a kétpólusosságon az infláció csak további hasadékot ejtett az alsó 9 tized kárára. Megugrott a privátbanki vagyon mérete és bizony dinamikusan változik az ügyfelek pénzhez való viszonya is ebben a rétegben." – konkretizálta a vagyonkezelési szakemberek megnőtt felelősségét a Blochamps Capital Ügyvezetője, Karagich István.

A tanulmány kiterjedt adattárai és konklúziói teljes egészében átölelik a magyar, illetve a nemzetközi vagyonos rétegek pénzügyi fogyasztási szokásait, befektetési instrumentum- és portfólió modelljeit, illetve a vagyonsávoknak megfelelő aktuális trendeket is.

"Évkönyvünk a valóban kézzelfogható segítségre koncentrál, nem csupán az adatok tömegére, hanem azok gyakorlati alkalmazására és tényleges támogatására a mindennapi munkában. Hatalmas tapasztalat mennyiség, és 20 évnyi tudás áll mögöttünk, bátran jelenthetjük ki, hogy ma Magyarországon nálunk áll rendelkezésre a legtöbb privátbanki best practice." – emelte ki Karagich István.

Igaz azt nem ígéri az Évkönyv, hogy mindenről lerántja a leplet a vagyonosok világát illetően, de az idei kiadás külön fejezetet szentelt a mesterséges intelligencia vagyonkezelési hatásaira és a családi vagyontervezés - bizalmi vagyonkezelés területére is. Az Évkönyv a piaci szolgáltatók 2024-es várható stratégiáit is áttekinti, segítve ezzel a szakembereket az új trendek felismerésében és adaptálásában.

Emellett a hagyományokat megtartva az Évkönyv az iparág objektív kritikusaként minden hazai privátbanki szolgáltatóra részletes figyelmet szentel, mindegyiküket külön-külön dupla oldalon keresztül bemutatva őket. Különleges, Wealth Management Potenciál Szonda értékeléssel szolgálva a kiadvány további bepillantást enged a vagyonkezelői piac dinamikájába, egyszerre segítve a vagyonos ügyfelek informálását is.

A cég kutatói 2024-ben a legfelső vagyondecilis és a legfelső centilis elemzésére külön Tanulmányban készülnek, mivel a bankoknak reagálniuk kell a legfelső 1% dinamikus vagyonosodására: a limitemelések és szegmensstratégiák polírozása, az adatok, elemzések erejének hasznosítása meghatározó a személyre szabott kiszolgálás és az ajánlatok kialakításában, miközben a fenntarthatóság és társadalmi felelősség egyre hangsúlyosabb tényezővé válik a befektetéseknél.

„Az elmúlt év tapasztalatai globálisan új irányokat mutattak a wealth management területén, melyek fontos tanulságokat hoztak és 2024-ben különösen figyelembe kell venni őket a magyarországi privátbanki szolgáltatások fejlesztésében. Az ügyfelek elvárásai dinamikusan változnak, így a digitális platformok és alkalmazások kiemelkedő szerepet kapnak már a vagyonkezelésben. Ennek megfelelően a szolgáltatóknak folyamatosan fejleszteniük kell digitális élményüket és az ügyfélkapcsolatokra is figyelmet fordítaniuk.” – tette hozzá az ügyvezető.

A rugalmas és testre szabott megoldások mellett a szigorú szabályozások és kiberbiztonság iránti igény is kiemelt fontosságú 2024-ben.

Az elmúlt évek tapasztalatai arra ösztönzik idén a wealth management szakembereket, hogy rugalmasak és innovatívak legyenek az ügyfélközpontú szolgáltatások nyújtása terén, figyelembe véve az ügyfelek változó igényeit és a technológia folyamatos fejlődését. A digitális képességek és a távoli együttműködés eszközei kiemelten fontosak lesznek a jövőbeli vagyonkezelői platformok fejlődésében és a piaci versenyben való előretörésben.

A szektor előtt álló kihívások és lehetőségek világosan mutatják, hogy a versenyelőnyt a személyre szabott és digitálisan fejlett szolgáltatások, valamint a megfelelően képzett privátbankárok jelentik majd.

A wealth management területén a fenntarthatóság és az ügyfélközpontú megoldások markáns szerepet játszanak. A biztonság és adatvédelem továbbra kritikus fontosságú tényező marad. A szektor folyamatosan alkalmazkodik az ügyfelek igényeihez és a változó környezethez, ez a rugalmassági, agilitási és innovációs készség fogja meghatározni a jövőbeli fejlődést.

A Blochamps Évkönyve rendelkezésre áll a kutatók és vezetők számára is, workshop formájában pedig lehetőség nyílik a konklúziók részletes áttekintésére is.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője