2024. április 27., szombat - Zita

Hírek

Karácsonyi trendek: mézeskalács-díszítés, okos kültéri fények, karcsú műfenyő az idei slágerek

2023-12-13 285

2023-ban a karácsonyi trendek közül a karcsúsított műfenyők, az okos kültéri fények, a konyhai stílusok közül pedig a mézeskalács-díszítés a leginkább népszerűek – derül ki a Praktiker országos barkácsáruházlánc friss elemzéséből. Az idei karácsonyi trendek összefoglalása mellett a szakértő arra is ad tippeket, hogy mit nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az ünnepi készülődés során.

Minden év karácsonyának megvannak a slágertermékei, ahogyan az is meghatározható, hogy melyik színeket, stílusokat keresi a legtöbb vásárló – árulja el sokéves tapasztalatok alapján Boncz Péter, a Praktiker szakértője. Az idei trendek már jól látszódnak az első adventi napok alapján: az ünnepi hangulat megteremtéséhez a konyha és étkező díszítéséhez sokan választanak mézeskalács figurával ellátott termékeket és kiegészítőket, például tányérokat, bögréket. A színek és stílusok tekintetében kedvelt a téli tündérmese hangulatvilága, amelyben a földszínek és a letisztultság köszön vissza. Ehhez kapcsolódóan megjelennek a fahatású termékek, valamint a bronz, smaragdzöld, fekete színek, melyek korábban itthon kevésbé voltak népszerűek.

A karácsonyi illatok területén a Praktiker szakértői szerint nincs lényeges változás, idén is az alábbiakat keresik a legtöbben: narancs, alma-fahéj, vanília, „nagymama konyhája”, csoki-meggy, narancs-fahéj. A karácsonyfadíszek közül a hagyományos gömb forma a legnagyobb sláger, ugyanakkor sokan keresik az angyalka, mézeskalács, hópehely, harang és az elengedhetetlen diótörőfigurás motívummal ellátott ornamentumokat is.

Fenyőfa: hódít a műfenyő, idén a karcsúsított változat a trendi

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Praktiker vásárlói körében a 180 centiméter magas műfenyők a legkeresettebbek. Az idei év legkülönlegesebb terméke a karcsúsított kialakítású műfenyő, amely kevésbé széles, így kisebb helyeken is elfér. A termékből van hagyományos zöld, havaszöld és barackszínű is. A Praktiker a vásárlók igényeinek kiszolgálása érdekében már novemberben feltöltötte a készleteket, így jelenleg is sokféle típus elérhető az áruházakban és a megújult webshopban is.

Csomagolás: előtérben a környezetvédelem

Egyre többen figyelnek arra, hogy kevesebb csomagolóanyagot használjanak. Ennek főként környezetvédelmi okait említik, de az egységes, nagyobb táskák használatának természetesen kényelmi funkciója is van. Az extra csomagolótáskákban nagyobb ajándékok is elférnek, és a különböző típusok lehetőséget adnak arra, hogy a családtagoknak és társaságoknak különböző hangulatú csomagolással, valamint üzenettel adjuk át az ajándékainkat.

Világítás: letisztultabbak a megoldások, fókuszban az okos irányítással ellátott fények

Évről évre nő azoknak a száma, akik szívesen díszítik kreatív kültéri világítással otthonukat az ünnepi időszakban. Idén először komoly áttörés tapasztalható az okos megoldások terén, mellyel a világítás telefonról is irányítható, sok esetben időzíthető is. A kültéri világításkompozíció kezd egységesebbé és visszafogottabbá válni, a figurás díszek egyre inkább visszaszorulnak, az állítható színű fényekkel pedig letisztultabb a díszítés.

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra: fenyőfatalp, favilágítás

A fenyőfaállítás „faragásos” módszere sokak karácsonyát tette feszültté az utolsó pillanatokban, de szerencsére ennek mára vége: a felhasználóbarát rászorítós talppal egy pedál segítségével könnyedén szoríthatjuk a fát a helyére. Azoknak, akik szeretik a kihívást, természetesen elérhető a hagyományos megoldás fix, valamint a könnyű mozgatás érdekében kerekes verzióban is. A szakértő szerint fontos, hogy a talp beszerzését ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert készlethiány miatt akár kellemetlen meglepetések is érhetnek bennünket, holott ez a termék mégiscsak a családi ünnep egy nélkülözhetetlen háttérszereplője. A favilágítást is érdemes előre beszerezni és tesztelni, illetve a meglévőt kipróbálni, hiszen sokan csak az utolsó pillanatban ellenőrzik az égősort, amikor a korrekció már késő. Az újonnan kapható izzók jellemzően LED technológiájúak, energiatakarékosak, és vannak programozható, időkapcsolós termékek is – már csak emiatt is érdemes frissíteni a már jól bevált megoldásokat is.



Ajándékötletek a Praktiker szakértőjétől 2023 karácsonyára

Azoknak, akik szeretnek főzni, sütni, a magyar ízek hazai, kézzel készített agyag sütőedényei, káposztafőzői, és római táljai ajánlhatóak. Elérhetőek speciális újrahasznosított anyagból készült sütési kellékek is, amelyek egyenesen Olaszországból érkeztek. A tapadásmentes, divatos pasztellszínekben pompázó konyhai sütőtermékek mellett, gyönyörű étkészletek és porcelánok is kaphatóak a Praktiker kínálatában. Az antracittól kezdve a tejfehér üvegpoharakon át, a kőporcelán poharakig sokféle színben és anyagban rendelkezésre állnak a háztartási kiegészítők.

A barkácsolás szerelmeseinek több részes szerszámszettek javasoltak, 40-60 vagy akár 65-100 kompakt összeállítások, csavarrendezőkkel, akkutáskában.

Gyerekeknek nagyszerű ajándék lehet egy olyan szett, amelynek kellékeiből terepasztalt vagy akár karácsonyi falvakat lehet készíteni. Ajánlhatóak még olyan termések, amelyekből egy ragasztópisztoly segítségével könnyen elkészíthető otthon a karácsonyfa legszebb dísze, vagy a lakásdekoráció.

Idősebbeknek remek ajándék lehet például egy szép és puha polártakaró. Nagyobb meglepetés egy elektromos vagy dekorációs látványkandalló, amely meghitt hangulatot tud teremteni otthonunkban. Működtetése és karbantartása is kényelmes, egyszerű. Elérhetőek reggeliző készletek is a Praktiker kínálatában, amellyel az unokákat lehet megvendégelni reggelire vagy uzsonnára.


Praktiker

A magyar tulajdonban lévő Praktiker 20 áruházat és egy webshopot működtet. Az áruházak összterülete 130 ezer négyzetméter, 2021-ben felépült egy 3000 négyzetméteres – online vásárlást támogató – webshopraktár Budapesten. Az áruházlánc jelenleg közel 1600 főt foglalkoztat, közülük hetvenen megváltozott munkaképességűek. A Praktiker piaci részesedése Magyarországon mintegy 33 százalék. A barkácsáruház közel 340 beszállítóval dolgozik, amelyből a magyar cégek aránya 85 százalék. A Praktiker tavaly elnyerte az év Családbarát Vállalata Díjat, Felelős Foglalkoztató és Megbízható Munkaadó minősítést szerzett.

www.praktiker.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője