2024. április 27., szombat - Zita

Hírek

Amszterdam legújabb szállodája az Eaton segítségével csökkentette villanyszámláját

2023-12-13 185

Európa-szerte egyre nagyobb számban fordulnak a vállalkozások tulajdonosai a villamos energia felé dekarbonizációs célkitűzéseik teljesítésekor, az épületeik hálózatikapacitás-bővítésekor azonban gyakran ütköznek problémákba. Egy új amszterdami szállodaprojekt azonban kiváló példája annak, hogyan fordítható előnnyé a megfelelő hálózati kapacitás hiánya, és ebben az Eaton megközelítése is kiemelt szerepet kapott.

A villamosítás iránti megnövekedett igények és az elöregedő villamos hálózatok miatt számos elosztórendszer-üzemeltető nem képes biztosítani a nagyobb hálózati kapacitást ügyfeleinek, különösen a kereskedelmi, ipari és lakóépületek esetében. Európa egyes részein – Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Dániában, az Egyesült Királyságban és Írországban – a hálózati hozzáférhetőségi korlátok már most is jelentős akadályt gördítenek a villamosítás elé. Igazán nyitott és hozzáférhető villamosenergia-hálózattal egyedül Finnország rendelkezik.

Az amszterdami The Florian szálloda tulajdonosa az Eaton nemzetközi energiagazdálkodási vállalattal együttműködve gondoskodott vállalkozása megbízható, kis költségű és kis szén-dioxid-kibocsátású villamosenergia-ellátásáról. Az Eaton Buildings as a Grid (épületből hálózat) névre hallgató koncepciójának alkalmazásával a szálloda leküzdötte a nem megfelelő hálózati kapacitás miatti hátrányát. A Schiphol nemzetközi repülőtér közelében lévő egykori irodaépületet a megújuló energiát maximálisan kihasználó, élettel teli szállodává alakította át.

Az Eaton egy 30 kWp csúcsteljesítményű, tetőn elhelyezett napelemrendszer és egy Eaton xStorage energiatároló rendszer (40 kW teljesítmény és 50 kWh kapacitás) segítségével olyan energiastratégiát tervezett a The Florian Hotel számára, amely vegyesen használja a napenergiát és a hálózati áramellátást. A „peak shaving” rendszer biztosítja, hogy az energiatároló akkumulátoraiban eltárolt villamos energiát akkor használják, amikor a szállodában a legnagyobb az energiaigény, így ebben az időszakban jóval alacsonyabb lehet a hálózati fogyasztás a szolgáltatóval előre egyeztetettnél, ráadásul a saját forrásból származó energia lényegesen olcsóbb is.

Mivel a Building as a Grid megközelítés egy skálázható megoldás, a szálloda parkolóházában kialakítottak egy bővíthető elektromosjármű-töltőhálózatot, amelyet az Eaton saját fejlesztésű épület-energiagazdálkodási szoftverén (BEMS) keresztül integráltak az energiagazdálkodási rendszerbe. A szoftver hatékony algoritmusai a rendelkezésre álló energiát mindig oda irányítják, ahol a legnagyobb szükség van rá az elektromos járművek töltéséhez és a szálloda egyéb villamosenergia-igényeihez. Eközben az xStorage akkumulátora folyamatosan töltődik, hogy szükség esetén helyettesíteni tudja a hálózatból származó energiát. A BEMS szoftver elemzi a szálloda aktuális és korábbi energiafelhasználási trendjeit, sőt még az időjárás-előrejelzéseket is figyeli, hogy a napelemekből származó olcsó, kis szén-dioxid-kibocsátású energiát a lehető leghatékonyabban használják fel a szálloda energiaszámláinak és szénlábnyomának csökkentése érdekében.

„A Buildings as a Grid koncepció kitűnően vizsgázott a The Florianban. 2022-ben az energiaárak emelkedése ellenére is sikerült kordában tartanunk energiaköltségeinket, ráadásul több mint 15 tonnával kisebb volt a szén-dioxid-kibocsátásunk, mint a hasonló méretű épületeké átlagosan. De ami a legfontosabb: sikerült a hálózati fogyasztásunkat a korlátok között tartani, ami nélkül lehet, hogy be kellett volna zárnunk” – mondta Shane Dumaresque, szálloda tulajdonosa.

„A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése segít a The Florian szállodának abban, hogy elérje vállalati fenntarthatósági célját, azaz a szén-dioxid-kibocsátás nettó nullára való csökkentését. Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunk hozzájárulhatott e kitűzések megvalósításában" – tette hozzá Fabrice Roudet, az Eaton európai energetikai átállási részlegének vezérigazgatója.


Az Eaton

Az Eaton egy intelligens energiagazdálkodási vállalat, amely elkötelezett az emberek életminőségének javítása és a környezet védelme iránt. Elhivatottak vagyunk a tisztességes üzleti magatartás és a fenntartható működés mellett. Támogatjuk ügyfeleinket energiagazdálkodási problémáik megoldásában ma és a jövőben egyaránt. A villamosítás és a digitalizáció globális trendjeit kihasználva tevékenységünkkel hozzájárulunk a megújuló energiára való átálláshoz, segítünk megoldani a világ legsürgetőbb energiagazdálkodási kihívásait, és azt tesszük, ami a legjobb az érdekelt feleink és a társadalom számára.

Az 1911-ben alapított Eaton a New York-i tőzsdére való bevezetésének 100. évfordulóját ünnepli. 2022-ben 20,8 milliárd dolláros árbevételt értünk el, és több mint 170 országban jelen vagyunk. További információkért látogasson el a www.eaton.com weboldalra. Kövessen minket a Twitteren és a LinkedInen.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője