2024. április 28., vasárnap - Valéria

Hírek

Elérte legmagasabb pontját a LIVING Le Jardin lakófejlesztésének első üteme

2023-08-24 302

Elérte legmagasabb pontját a LIVING eddigi legzöldebb lakófejlesztése, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található Le Jardin, a franciául kert elnevezésű projekt első üteme. A 165 db lakásos ökobarát lakópark a Rákos-patak mellett épül fel, kiváló, zöld övezeti elhelyezkedéssel. A LIVING a beruházás során végig a környezettudatos megoldások alkalmazását tartja szem előtt, így alakásokat is az átlagon felüli műszaki tartalom és energiahatékony megoldások jellemzik. A lakópark kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad, első ütemének átadása 2024 második felében várható. A Le Jardin lakásai kitűnő választást jelentenek családoknak, idősebb házaspároknak és mindazoknak, akiknek fontos a kertvárosi hangulat. A lakóépületben még elérhetőek szabad lakások, az értékesítés folyamatos.

Elérte legmagasabb pontját a Le Jardin ökobarát lakóingatlan-fejlesztés első üteme, amely a LIVING eddigi legkörnyezettudatosabb beruházása. Az AA+ energetikai besorolású lakóépület első ütemében 165 db lakást alakítanak ki, amelyeket egytől egyig átlagon felüli műszaki tartalom és gazdaságos üzemeltetés, így alacsony rezsiköltségek jellemeznek. A Le Jardin hatékony alaprajzú, napsütötte, praktikus stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, ötszobás penthouse lakásokig kínál lehetőségeket.

A „le jardin” franciául kertet jelent, így a nevéhez méltó módon a lakópark csendes, idilli környezetben helyezkedik el, minden oldaláról kertekkel határolva.

A projekt kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad, az épületben hőszivattyú biztosítja majd a fűtést és a melegvizet, továbbá korszerű mennyezetfűtési rendszer kialakítása zajlik, az épület falaira pedig kiemelkedő vastagságú, jellemzően 15 cm vastag hőszigetelés kerül. Az épületek tengelye észak-déli, így a homlokzatok kelet-nyugati tájolásúak, amik a szoláris hőnyereséget támogatják, melynek köszönhetően alacsonyabbak lehetnek az éves fűtési költségek. Az épületben a földszinti és az első emeleti növényzettel telepített kert pedig segít a mikroklíma javításában, ezáltal otthonossá teszik a környezetet, csökkentik a zajártalmat, hűsítik a tereket, javítják a levegő minőségét.

„Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztőjeként célunk, az olyan modern, városi 21. századi megoldásokat kínáló otthonok fejlesztése, amelyek egyszerre szolgálják a lakásvásárlók kényelmét, életminőségük javítását, illetve környezetünk megóvását. A Le Jardin fejlesztésénél is maximálisan arra törekedtünk, hogy a lakók igényeit a fenntarthatóság jegyében a legmagasabb szinten és minőségben tudjuk kiszolgálni. Éppen ezért a lakóparkot teljes mértékben a megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás és az esővíz újrahasznosítás jellemzi. A zöld megoldások további előnyöket is jelentenek: a homlokzati nyílászárók például 3 rétegű üvegezéssel készülnek, így a leendő lakók számára az éves hűtési-fűtési költségek is sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest” – hangsúlyozta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A Le Jardin lakópark egy dinamikusan fejlődő városrészben, kiváló kertvárosi elhelyezkedéssel, parkos zöldkörnyezetben, a 13. kerületi Rozsnyay utcában található. A Váci út közelségének köszönhetően remek közlekedési infrastruktúrával rendelkezik: a belváros autóval és tömegközlekedéssel többféle módon is könnyen megközelíthető (M3, 14-es villamos, 105-ös busz). Az aktív életmódot kedvelőknek pedig biztosított a biciklis közlekedés is, hiszen a lakópark közelében teljesen különálló kerékpárút vezet.

A LIVING fejlesztésének egyik egyedisége, hogy az épületből a Rákos-patakhoz közvetlen lejáró vezet majd, a patak túloldalán pedig egy felújított park is megtalálható, amely az új gyalogos hídnak köszönhetően közvetlenül elérhető a lakók számára. A Le Jardin közvetlen közelében játszótér, óvoda, iskola, két gimnázium és két szakközépiskola, valamint egyetem is található, így kitűnő választás gyermekes családok számára. A környéken elérhetőek továbbá szupermarketek, bevásárlóközpontok, orvosi rendelők, gyógyszertár és wellness központ is.

A LIVING sztenderdeknek megfelelően, a Le Jardin egyedi, a mindennapokat megkönnyítő LIVING Service szolgáltatáscsomagokat kínál, melyek három területen könnyítik meg a lakók mindennapjait. A Community LIVING szolgáltatások részeként a car-sharing mellett többek között nappali-társalgó, könyvtár, és 0-24 órás csomagátvétel is elérhető. A Smart LIVING okosotthon megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos otthonokba költözhetnek a tulajdonosok. A LIVING Solutions szolgáltatásokkal a lakástulajdonosoknak pedig lehetősége nyílik arra, hogy saját vagy befektetési célra vásárolt ingatlanukkal kapcsolatos teendőik intézését gördülékenyebbé tegyék.

I Forrás: LIVING Le Jardin/Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője