2023. szeptember 25., hétfő - Eufrozina

Hírek

BREEAM minősítést szerzett a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első üteme

2023-07-24 124

BREEAM International New Construction Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első ütemében átadott A1 és B1 csarnok. A minősítést a csarnokok többek között fenntartható energia- és vízhatékony gazdálkodásukkal érdemelték ki.  A fejlesztés során környezettudatos, jól tisztítható és károsanyag-tartalomtól mentes építőanyagokat használtak, illetve előtérbe helyezték az energiahatékony megoldásokat és a kivitelezés alatt keletkező hulladék újrahasznosításával az építkezés környezetre gyakorolt hatásának csökkentését.

A BREEAM New Construction fenntarthatósági alapú keretrendszerben a „Very Good” szintű minősítést értek el a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első, 2022 őszén átadott csarnokai. A keretrendszer kilenc kategória szerint értékeli az épületeket, a csarnokok pedig többek között fenntartható, energia– és vízhatékony gazdálkodásukkal, magas minőségű hőszigetelésükkel (min. 16°C belső hőmérséklet biztosított), érdemelték ki a minősítést.

Az East Gate PRO a nagy sikerű East Gate Business Park második üteme, amely modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínál Fóton, az M0 és M3 autópályák találkozásánál, a Megyeri hídtól pár percre. A kiváló autós elérhetőség mellett a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a fenntarthatóság, valamint az épületek környezettudatos és magas minőségű fejlesztése és üzemeltetése elsődleges szempont a bérlők számára. Ezt az igényt természetesen mi is szem előtt tartjuk fejlesztéseinknél és a törekvéseink létjogosultságát az is bizonyítja, hogy a már zöld minősítéssel rendelkező East Gate PRO Business Park első üteme 100%-os bérbeadottság mellett működik. Nyár végén átadjuk a következő ütemben épülő A2 csarnokunkat, amely spekulatív alapon indított fejlesztés esetében is maximális rugalmassággal tudjuk kezelni a bérlői igényeket” – hangsúlyozta Korda Zsófia, a WING Zrt. Corporate Sales Relations és Business Development, Chief Sales Officer (CSO).

A WING legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületeknél a cégcsoport folyamatosan dolgozik a korszerűsítésen: a meglévő teljes ipari portfólió tekintetében cél, hogy középtávon minden épület zöld minősítést szerezzen.

A WING Industrial üzletága az elmúlt 20 év alatt egyedülálló szakértelmet szerzett egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai és gyártó-összeszerelő csarnokmegoldások terén és mára az egyik vezető hazai szereplővé vált az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacán. A mintegy 300.000 négyzetméteres teljes ipari portfólió közel 100 százalékos bérbeadottság mellett működik. Az East Gate, East Gate Pro és Login Business Parkok révén jelenleg mindösszesen 240.000 négyzetméter felépített csarnokterülettel és további 50.000 négyzetméter fejlesztési potenciállal elmondható, hogy a WING abszolút domináns szereplője a főváros északi régiójának. Emellett Dél-Pesten is jelen van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található Airport City Business Parkkal, ami a régió egyik legnagyobb modern üzleti parkja. A WING Industrial magas technológiai minőségű épületei gyártó, összeszerelő, fulfillment és raktározási célokra egyaránt alkalmas csarnoktereket kínálnak, igény szerint színvonalas irodai és kiszolgáló funkciókkal kiegészítve.


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja, amely immáron három országban van jelen. A WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT.

A vállalatot 1999-ben alapították. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le. A WING a hazai ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodafejlesztéseken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlan projektek. Vezető nagyvállalatok partnereként azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozásaként világszínvonalú épületeket valósít meg, Budapest arculatát meghatározó projekteket fejleszt. Kiemelt célja, hogy az épületek környezettudatosan, a dolgozók jóllétét, egészségének megőrzését támogatva valósuljanak meg. A fejlesztések során az energiahatékony működés, a környezettudatos anyaghasználat, a tudatos vízfelhasználás, az optimalizált világítás, a környezettudatos gépészeti technológiák és hulladékkezelés meghatározó szempontok.

A WING alá tartozik a Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1200 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek. A LIVING-nél további fejlesztések állnak előkészítés alatt. Emellett a WING 2022-ben létrehozta önálló almárkáját, a WING Industrialt, amely az elmúlt 20 év alatt egyedülálló szakértelmet szerzett egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai és gyártó-összeszerelő csarnokmegoldások terén és mára az egyik vezető szereplő vált az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacán.

A vállalat fejlesztései között található többek között az ország legmodernebb és legnagyobb, egy épülettömbben megvalósult irodaháza, a Magyar Telekom, a T-Systems és a Deutsche Telekom IT Solutions székháza, az Ericsson és a Siemens-evosoft Duna-parti székháza, az East Gate Business Park, a Wizz Air Oktató Központ, az ibis Styles Budapest Airport Hotel , a B&B Hotel Budapest City, a GOBUDA Mall bevásárlóközpont, Magyarország első környezettudatos, zöld minősített bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont, valamint WING lakóingatlanfejlesztő üzletágának, a LIVING lakóparkjai; a Kassák Residence és Passage, a Metropolitan Garden és a Park West 1 lakóparkok. Jelenleg fejlesztés alatt áll a Liberty, Liget Center, a LIVING Kassák Terrace, a Le Jardin, a Park West 2 és 3 lakóprojektjei, valamint a HOP Passage irodaház a Hungária Office Parkban, és az East Gate PRO. Emellett a vállalat tulajdonában áll számos irodaház, illetve az Airport City Business Park.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyar–olasz kulturális találkozások: pénteken kezdődik az Európai Hidak fesztivál!

Magyar–olasz kulturális találkozások: pénteken kezdődik az Európai Hidak fesztivál!

More details
Az SZTNH megbízásából készített IP kézikönyvet a MITTE

Az SZTNH megbízásából készített IP kézikönyvet a MITTE

More details
Így menthet életet a gumiabroncs

Így menthet életet a gumiabroncs

More details
Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

More details
Aranyat befektetésnek? Igen!

Aranyat befektetésnek? Igen!

More details
Megjelent a WING legújabb ESG jelentése

Megjelent a WING legújabb ESG jelentése

More details
Vulkánkitörés? Bozóttűz? De mi lesz az utazásunkkal?

Vulkánkitörés? Bozóttűz? De mi lesz az utazásunkkal?

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője