2024. április 28., vasárnap - Valéria

Hírek

BREEAM minősítést szerzett a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház

2023-06-20 171

BREEAM In-Use Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház. Az épület többek között energia- és vízhatékony gazdálkodásával, működésével, egészség- és jólétmegőrző karakterisztikájával, illetve a munkavállalók és a látogatók számára biztosított zöld és kényelmi lehetőségeivel érdemelte ki a tanúsítványt.

  Fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett Skylight CITY irodaház, a Róbert Károly körúton lévő hétszintes épület a „Very Good” szintű minősítést érdemelte ki a BREEAM In-Use keretrendszerben. A WING, a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, az ingatlanok környezetre gyakorolt hatására. A WING legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületek esetében pedig folyamatosan dolgozik azok korszerűsítésén.

A BREEAM In-Use egy fenntarthatóság alapú minősítési rendszer meglévő épületekre, amely kilenc kategória szerint értékeli az épületeket. A Skylight CITY irodaház az épületben lévő energia- és vízhatékony gazdálkodás és működés, a zöld környezet, az épület állagmegóvása és jövőbeni átalakíthatósága, valamint az épülethasználók jólétét és egészségét védő szempontokban volt a legerősebb.

„Az irodaházak környezettudatos fejlesztése ma már szinte alapvető elvárás a bérlők részéről, tudatosan választják ki potenciális székhelyüket, az általuk határozottan megjelölt paraméterek alapján. A bérlői igényeknek, valamint a célkitűzéseinknek megfelelően a WING az irodaportfóliója üzemeltetésében nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az irodaházak környezettudatos formában minősített keretek között működjenek. A Skylight CITY irodaház BREEAM minősítése újabb lépés a WING számára a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentésére és egy fenntarthatóbb jövő irányába” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Skylight CITY egy kiváló elhelyezkedésű épület, amely a Róbert Károly körúton található, kiválóan megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Egy meglévő épület építészeti és funkcionális átalakításával létrejött irodaház nem csak az aktuális irodapiaci igényeket, hanem a munkavállalók és a házba látogatók esztétikai és munkakörnyezeti elvárásait is kielégíti, mindemellett egy oázisszerű, inspiráló és környezettudatos tér a fővárosban. A saroképület révén kitűnő láthatósággal bír, üveg függönyfallal és gránit homlokzatokkal kiemelkedve a város forgatagából. Az irodaház különleges adottsága a karakteres, világos, tágas belső átrium, ahol bemutatóterem, kávézó és büfé várja az odalátogató ügyfeleket.


 A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja, amely immáron három országban van jelen. A WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT.

A vállalatot 1999-ben alapították. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le. A WING a hazai ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodafejlesztéseken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlan projektek. Vezető nagyvállalatok partnereként azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújt hosszú távon megoldást. Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozásaként világszínvonalú épületeket valósít meg, Budapest arculatát meghatározó projekteket fejleszt. Kiemelt célja, hogy az épületek környezettudatosan, a dolgozók jóllétét, egészségének megőrzését támogatva valósuljanak meg. A fejlesztések során az energiahatékony működés, a környezettudatos anyaghasználat, a tudatos vízfelhasználás, az optimalizált világítás, a környezettudatos gépészeti technológiák és hulladékkezelés meghatározó szempontok.

A WING alá tartozik a Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1200 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek. A LIVING-nél további fejlesztések állnak előkészítés alatt. Emellett a WING 2022-ben létrehozta önálló almárkáját, a WING Industrialt, amely az elmúlt 20 év alatt egyedülálló szakértelmet szerzett egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai és gyártó-összeszerelő csarnokmegoldások terén és mára az egyik vezető szereplő vált az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacán.

A vállalat fejlesztései között található többek között az ország legmodernebb és legnagyobb, egy épülettömbben megvalósult irodaháza, a Magyar Telekom, a T-Systems és a Deutsche Telekom IT Solutions székháza, az Ericsson és a Siemens-evosoft Duna-parti székháza, az East Gate Business Park, a Wizz Air Oktató Központ, az ibis Styles Budapest Airport Hotel , a B&B Hotel Budapest City, a GOBUDA Mall bevásárlóközpont, Magyarország első környezettudatos, zöld minősített bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont, valamint WING lakóingatlanfejlesztő üzletágának, a LIVING lakóparkjai; a Kassák Residence és Passage, a Metropolitan Garden és a Park West 1 lakóparkok. Jelenleg fejlesztés alatt áll a Liberty, a Liget Center, a LIVING Kassák Terrace, a Le Jardin, a Park West 2 és 3 lakóprojektjei, valamint a HOP Passage irodaház a Hungária Office Parkban, és az East Gate PRO. Emellett a vállalat tulajdonában áll számos irodaház, illetve az Airport City Business Park.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

Különleges installációval ünnepli a Föld napját a Prologis

More details
Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

More details
A faültetés befektetés a jövőbe  - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

A faültetés befektetés a jövőbe - A Weerts Logistics Park jóvoltából zöldül Vecsés

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője