2024. április 20., szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

Menedzserszövetség: Kapitány István ismét elnöki pozícióban

2023-04-21 290

A Menedzserszövetség 2023. április 18-án megtartotta éves és egyben tisztújító közgyűlését, melyen Kapitány Istvánt, a Shell globális executive alelnökét választották meg újabb három évre a szervezet elnökének, három új taggal bővült az Elnökség és egy új taggal a Felügyelőbizottság.

Az elmúlt 3 év a Menedzserszövetség számára Kapitány István elnöklete alatt nagyon mozgalmasan telt. A nagyszabású szakmai rendezvények további osztatlan sikert arattak, több programsorozat megújult formában került megrendezésre, illetve létrejöttek új, innovatív kampányok is, melyeket színvonalas formában és tartalommal bonyolított le a Szövetség. Az elnök éves beszámolójában bemutatta a programokat, kiemelte a Jövő Menedzsere és MasterClass mentorprogramok sikerét, a már negyedik éve megrendezett Menedzserek a Társadalomért Fókuszban a Jövő! nagyszabású konferenciát és az ahhoz csatlakozó fenntarthatósági őszi faültető programot, a harmadik éve megvalósított, idén új koncepcióval nagy sikert aratott Legyen Divat a Női Vezető! kampányt és az idén májusban 28. alkalommal megrendezésre kerülő Év Menedzsere Díjátadó Gálát. Kapitány István nagy sikernek tekinti az elmúlt 3 év taglétszám növekedését: 2020-ban 215 taggal, 2021-ben 284 taggal, 2022-ben 377 fős taglétszámmal zárták az évet. Nagy büszkeség az elnökség számára az is, hogy a női vezetők aránya évről évre jelentősen emelkedik, 2 év alatt megnégyszereződött, így már közel 45%-a a tagságnak női vezető.

Nagyon szépen köszönöm a bizalmat, nagy örömmel vállaltam három éve és most is ezt a pozíciót: szeretném mindig segíteni ezt a szervezetet!”

- nyilatkozott megválasztását követően Kapitány István.

A Menedzserszövetség egyben több új tisztségviselőt is választott: három új Elnökségi, és egy Felügyelőbizottsági tagot. A tisztújítást egy alapszabály-módosítás előzte meg, mely értelmében az Elnökség létszáma 12 főre emelkedett.

Azt szeretnénk, ha az üzleti életben jelentős szerepet játszó, a szervezetünkhöz több szállal kapcsolódó, kiemelkedő üzleti vezetők lehetnének az Elnökség tagjai.” 

- fogalmazott Kapitány István, a Szövetség ismételten megválasztott elnöke.

Új elnökségi tagként kezdi meg munkáját Hajós Andrea, a TV2 gazdasági és pénzügyi igazgatója egy éves Felügyelőbizottsági munkáját követően. 

Kapitány István szavaival élve: „Andrea egy nagyon sikeres vezető, aki az elmúlt években is már aktívan segítette a Menedzserszövetséget és az elnökség munkáját.”

Új elnökségi taggá választották Hegedüs Évát, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatóját is. Éva megköszönve a bizalmat, így fogalmazott: „Azon leszek, hogy segítsem a Menedzserszövetség munkáját. Az életem nagy része a bankszektorban zajlott, egy része pedig az államigazgatásban. Az a törekvésem, hogy átadjak minden olyan tapasztalatot és tudást, amit csak tudok."

A két női vezető mellett a harmadik új elnökségi tag Ratatics Péter, a MOL Csoport fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatója és az INA igazgatóságának elnöke. Péter elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a jelölést, és úgy gondolja, hogy a Menedzserszövetségben érdemi változások indultak el az elmúlt években. „Ehhez a változáshoz szeretnék én is valamit hozzátenni. 15 évnyi menedzsertapasztalatom van, ennek átadásában van még hová fejlődnöm, így remélem a Szövetségben vállalt feladat ezen a téren is jó hatással lesz rám."

Takács Lászlót, a Schiller Autó Család cégcsoport ügyvezetőjét 6 éves elnökségi mandátuma után Közgyűlés a Felügyelőbizottság tagjának választotta. László elmondta, hogy ugyanolyan lendülettel és lelkesedéssel támogatja tovább a Szövetséget, mint korábbi pozíciójában.

Az Elnökség nevében szeretném megköszönni azt a hihetetlenül kiemelkedő munkát, amit végzett: László nemcsak a pénzügyi, hanem minden más területen kivette a részét a feladatokból, és különös öröm volt vele dolgozni.” 

fogalmazta meg véleményét Kapitány István az új Felügyelőbizottsági tagról.

A Felügyelőbizottság elnöke, dr. Tálos Péter, a Foxconn alelnöke és az Etikai Bizottság elnöke, dr. Békefi Veronika, a Szabadidő-BalatonAir Kft. tulajdonosa éves beszámolójukban elmondták, hogy a tagdíjbevételek, mind pedig a vállalkozási tevékenységből származó bevételek tekintetében dinamikus növekedés volt tapasztalható, a szövetség teljes bevétele több mint 60%-kal haladta meg a 2021 évit. Az egyre aktívabb tagságnak, az Elnökség és az Ügyvezetés munkájának köszönhetően a Menedzserszövetség 2022-ben eddigi legsikeresebb évét zárta, minden területen növekedett, ugyanakkor megőrizte stabil kiegyensúlyozott gazdálkodását. Kiemelt jelentőséggel bírtak mind a kommunikáció mind a pénzügyi stabilitás szempontjából programjaik és rendezvényeik.


A Menedzserek Országos Szövetségének weboldala: https://menedzserek.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

More details
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

More details
Helycserés támadás

Helycserés támadás

More details
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

More details
Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője