2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Hírek

A szeretet dobozokban érkezik - Az Sz. Variáns idén a MikulásGyárral együtt segíti a rászorulókat

2022-12-15 312

Egy vállalat akkor ágyazódik be igazán a társadalomba, ha érzi annak rezdüléseit, és nem csak gazdálkodásával lesz a társadalom hasznos tagja, hanem azzal is, hogy odafigyel a rászorulók segítésére. Ha visszatekintünk a 2022-es évre, talán még soha nem volt ennyire szüksége a világnak a törődésre, a társadalmi és szociális közeledésben való lehetőségek megragadására, mint most.

Ez a szellemiség vezérelte a debreceni telephelyű családi vállalkozást, az Sz.Variáns Kft. csapatát is, akik idén összefogtak a MikulásGyárral, hogy közös erővel segíthessenek a rászorulókon. Így született meg az együttműködés, melynek eredményeként 1000 darab dobozt ajánlottak fel a szervezőknek, hogy minél több tartós élelmiszer, valamint tisztító- és tisztálkodási szer juthasson el a nehéz körülmények között élőkhöz.  Nem elegendő azonban az adományok rendelkezésre bocsátása, ha az nem ötvöződik a törődés érzésével. A felajánlásokkal a MikulásGyár többek között az egyszülős és sokgyermekes családokat, valamint az időseket, krónikus betegségben szenvedőket, a fogyatékossággal élőket és az árvákat is támogatja.

 „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Sz. Variáns Kft. és a MikulásGyár céljai gyorsan találkoztak. A cég által adományozott dobozok tökéletesen megfelelnek a MikulásGyár  igényeinek: minőségiek, nagy teherbírásúak, több rétegűek, megfelelő méretűek és nem utolsó sorban esztétikusak. A nagy adománypontjainkon a felajánlások a dobozokba kerülnek, ezeket az Oltalom Egyesület központjába szállítjuk, s végül onnan osztjuk ki a rászoruló intézmények és nagycsaládok részére -- mondta Zsolnai Endre a MikulásGyár Alapítvány főszervezője, alapítója.

Fontos a cégek társadalmi felelősségvállalása

Az Sz.Variáns Kft. a társadalmi felelősségvállalást saját társasági értékének tekinti, ezért is támogatja idén többek között a debreceni gyerekklinikát, a helyi hospice szervezet nővéreit, és az Országos Vérellátó Szolgálatot is. Terveik között szerepel többek között a Down szindrómásokat segítő alapítvány munkájának segítése. A jövő nemzedék fejlődésére helyezve a hangsúlyt nemes szándékuk már számtalanszor találkozott helyi iskolák és óvodák elképzeléseivel is. A prémium csomagolásaiért elismert vállalat célja, hogy jótékonysági tevékenységével példát mutasson a többi KKV-nak.

Jót tenni örök cél

 „A társadalmi felelősségvállalás az Sz.Variáns Kft.-nél kiemelt fontossággal bír. Az adományozással a segítségnyújtáson kívül a cég célja, hogy felhívja a figyelmet a rászorulók egyre súlyosbodó problémáira. A MikulásGyár nem tesz különbséget ember és ember között, nem kérdezi, ki miért éhezik. Ha tud segít, származásra, etnikumra, korra, nemre tekintet nélkül. A MikulásGyár szellemisége a humánumból fakad. Ezzel a céllal tud azonosulni az Sz. Variáns Kft is. A téli ünnepek jelentőségét nem csak a családdal töltött közös idő adja, hanem az adakozások is. Mindegy, milyen formát ölt az adomány, mert a valódi ajándék mindenképpen a szeretet mozzanata a szívünkben. Méltónak adj, és a jótékonykodás használ a léleknek” - hangsúlyozta Szakál János, az Sz.Variáns Kft. ügyvezető tulajdonosa.

Az idén immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő gyűjtés 2022. november 30. és december 22. között a budapesti Városháza Parkban és az Etele Plázában, 9 és 21 óra között tart. Az adományok egy része pedig az Sz. Variáns dobozaiban jut el a nehéz sorsúak részére.


Az Sz.Variáns Kft.-ről röviden:

Sz. Variáns Kft. 1994 óta nyomdai termékek és papíralapú csomagolóanyagok gyártásával foglalkozik.

A debreceni cég elsőként honosította meg Magyarországon a mikrobordázott natúr és színes hullámpapírból készült csomagolásokat. A csomagolástervezés és kivitelezés szakértői mind a berendezések, mind az alkalmazott technológiák tekintetében a legmagasabb minőségre specializálódott.

A 75 főt foglalkoztató, dinamikusan fejlődő családi vállalkozás forgalma ma már megközelíti a 2 milliárd forintos nagyságrendet. Tevékenységének fő fókuszát az ipari csomagoló eszközök, papíralapú marketingtermékek, luxus csomagolóeszközök és a kézi készítésű papírtáskák gyártása adja.

A vállalat legfőbb szolgáltatásai közé tartozik a formatervezés, a grafikai előkészítés, a nyomtatás, a felületnemesítés és a konfekcionálás.

A cég első szakmai díját 1997-ben nyerte el, amikor az Europapier által kiírt Kreatívek pályázaton első helyen végzett a „mézgyertya” család csomagolásának megalkotásával.

4 évvel a megalakulása után az Sz. Variáns Kft. az IKEA 54 áruházának beszállítójaként már évi egymillió mikrobordázott ovális dobozt gyártott és szállított a svéd bútor-óriásnak.

A vállalat 2012-ben megkapta az FSC® minősítést, illetve rendelkezik a szakmai körökben is elismert MSZ EN ISO 9001:2015 tanúsítvánnyal.

A cég az elmúlt 10 év alatt megtöbbszörözte forgalmát, eredményességét pedig több mint 60 %-kal növelte.

A vállalat vezetősége 2018-ban a Lean folyamatfejlesztési rendszer bevezetése mellett döntött, ami szintén pozitív változást hozott a családi vállalkozás életébe. Ennek köszönhetően sikerült az eredményességüket a cég növekedésének nagyságával arányosítani.

A termékeik egyedi formáját, alapanyagát és funkcionalitását már több ízben elismerték a csomagolóanyag-gyártók legnagyobb hazai versenyén is, hiszen eddig 8 alkalommal nyerték el a Hungaropack nagydíjat.

2022-ben - egy európai uniós forrásból megvalósult beruházás keretén belül - Kelet-Magyarországon egyedülálló, 3D-s UV-lakkozást végző felületnemesítő eszközzel bővült a cég gépparkja.

A vállalat a St. Andrea Szőlőbirtok részére készített díszdobozzal 2022-ben elnyerte a nemzetközi WordStar Packaging Awards díjat, amely a szakma legrangosabb elismerését jelenti.

Az Sz. Variáns referenciái között szerepel a Herendi porcelán, a Gerbeaud, a Stühmer Édesség, a Tokaj Kereskedőház, a Zsindelyes Pálinkafőzde, és a Richter Gedeon Zrt. is.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

A Faedra Group sikeresen értékesítette Budapest egyik legújabb és legzöldebb logisztikai ingatlanát

A Faedra Group sikeresen értékesítette Budapest egyik legújabb és legzöldebb logisztikai ingatlanát

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Két éves Óbuda első számú bevásárlóközpontja, a GOBUDA Mall

Két éves Óbuda első számú bevásárlóközpontja, a GOBUDA Mall

More details
Váratlant lépett a Google: erre nagyon figyelj szolgáltatóként!

Váratlant lépett a Google: erre nagyon figyelj szolgáltatóként!

More details
Új zenei fesztivált jelentettek be: jön a Mizújs babám?

Új zenei fesztivált jelentettek be: jön a Mizújs babám?

More details
Lassan visszatérnek az ingatlanpiacra a hitelre vásárlók

Lassan visszatérnek az ingatlanpiacra a hitelre vásárlók

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details
A jövő megérkezett – Vagyonkezelési Évkönyv, amely egyszerre értékel és prognosztizál

A jövő megérkezett – Vagyonkezelési Évkönyv, amely egyszerre értékel és prognosztizál

More details
Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője