2024. június 19., szerda - Gyárfás

Hírek

Rozsdaövezeti besorolást kapott a LIVING Kassák Terrace és Park West 3 lakóingatlan-fejlesztése

2024-05-08 128

Több millió forint megtakarítást is jelenthet a vevőknek a rozsdaövezeti helyszíneken történő lakásvásárlás.Rozsdaövezeti besorolást kapott a LIVING nagysikerű Kassák Terrace és Park West 3 lakóingatlan-fejlesztése, így a magánszemélyek számára lehetőség nyílik a projektek lakásainak vásárlása esetén az áfavisszatérítés érvényesítésére. A rozsdaövezeti helyszín választása már a kisebb lakások esetében is több millió forintos előnyt jelenthet a vevőknek, amit Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztőjének, a LIVING-nek az Eltinga kutatóközponttal közös kutatása is alátámasztott.

A megfelelő helyszín kiválasztásával a potenciális lakásvásárlók jelentős előnyökre tehetnek szert, hiszen a rozsdaövezeti akcióterületek esetén lehetőség nyílik az áfavisszatérítés érvényesítésére, vagyis a lakás mindössze a nettó árába kerül. Budapest jelentős rozsdaövezeti fejlesztési potenciállal rendelkezik, többek között a XIII. kerület iránt érdeklődők akár több millió forintot is spórolhatnak a lakásvásárlásuk során.

A LIVING szintén ebben a kerületben indította el 2018-ban a Kassák Projektet, a Váci úttól csupán egy utcányi távolságra, az Apály utca, Angyalföldi út, Klapka utca és a projekt névadója, a Kassák Lajos utca által határolt tömbön. Az összesen 740 lakásos lakófejlesztés harmadik, egyben befejező üteme a Kassák Terrace, melyben a 246 újépítésű, magas energetikai besorolású lakás várhatóan 2025 első felében már költözhetővé válik.  A LIVING további meghatározó, XIII. kerületi fejlesztése a közel 900 lakásos, Ferdinánd negyedben található Park West lakópark-beruházás, amelynek harmadik üteme, a Park West 3 építési munkálatai 2022 szeptemberében kezdődtek meg. Az értékesítés mindkét projekt esetében folyamatosan zajlik.

„Lakóprojektjeinknél elsődleges szempont, hogy olyan ingatlanokat hozzunk létre vevőink számára, melyek minden igényt kielégítenek. A Kassák Terrace és a Park West 3 lakófejlesztések ráadásul nem csak a kiváló elhelyezkedésükkel, környezettudatos megoldásaikkal és magas színvonalú szolgáltatásaikkal előnyös választások a potenciális vevőknek, ugyanis a projektek rozsdaövezetté nyilvánításának köszönhetően lehetőség nyílik az áfavisszatérés érvényesítésére, ami ügyfeleink számára akár több millió forintos árelőnyt is jelenthet.” – emelte ki Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

Jelentős kedvezményt jelent a rozsdaövezeti besorolás

A LIVING és Eltinga közös elemzése alapján a rozsdaövezeti helyszín választása kisebb lakások esetén is több millió forintos előnyt jelenthet: budapesti piaci átlagos fajlagos árakkal számolva egy 30 négyzetméteres lakásnál 2 millió forintot, 40 négyzetméteresnél 2,8 millió forintot, 50 négyzetméteresnél pedig akár 3,5 millió forintot is vissza lehet igényelni. A nagyobb lakásoknál pedig még jelentősebbek lehetnek a visszatérítési támogatás összegek: ugyanazt a számítást követve 80 négyzetméteres otthonnál 5,5 millió forintot, 100 négyzetméteresnél pedig 6,9 millió forintot is megtakaríthatnak a vásárlók.

1.ábra. A visszaigényelhető áfa összege (visszatérítési támogatás) különböző lakásterületek esetén a jelenlegi átlagos fajlagos árak mellett (Forrás: LIVING számítás)

 

A rozsdaterületeken való lakásvásárlás ezáltal jelentős árkedvezményt jelenthet más lakóprojektekhez képest, továbbá igénybevétele is egyszerű. Az általános forgalmi adóról szóló törvény módosítása szerint ugyanis az új lakásokat terhelő 5 százalékos áfa összegével azonos mértékű visszatérítési támogatást a rozsdaövezeti akcióterületeken megépült, többlakásos épületben található otthont vásárlók a Magyar Államkincstáron keresztül igényelhetik.

A teljes elemzés ide kattintva érhető el.


A LIVING-ről

A LIVING Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalatának a WING-nek a lakóingatlanfejlesztő üzletága. A LIVING fennállása alatt megszerzett szakértelme, illetve az anyavállalat, a WING majd negyed évszázados ingatlanfejlesztési tapasztalata, komoly referenciái, pénzügyi stabilitása és a folyamatos innováció iránti elkötelezettsége egyaránt garancia a lakófejlesztési projektek minőségére és a megbízhatóságára.

A LIVING Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, célja olyan modern, fenntartható, városi otthonok létrehozása, amelyek emberközpontú szolgáltatásaikkal és intelligens megoldásaikkal az ott lakók életminőségét javítják. A LIVING 2018-as alapítása óta átadott, illetve jelenleg fejlesztés alatt álló lakásainak száma megközelíti az 1500-at, eladott lakásainak száma meghaladja az 1300 db-ot. Megvalósult fejlesztései a Kassák Residence, a Metropolitan Garden, a Park West 1-2 és a Kassák Passage, folyamatban lévő projektjei a Park West 3, a Kassák Terrace és a Le Jardin lakóparkok. A lakófejlesztésekben közös a kiváló közlekedési lehetőségekkel és szolgáltatások sokaságával rendelkező lokáció, az átlagon felüli műszaki minőség és környezettudatos, fenntartható megoldások. A vállalat professzionális szolgáltató cége, a LIVING Service három területen könnyíti meg a lakók mindennapjait: a Community LIVING szolgáltatások részeként többek között közösségi nappali-társalgó, közösségi könyvtár, takarítás, car-sharing, közösségi fészer, vagy a 0-24 órás csomagátvétel érhető el; a Smart LIVING megoldásokkal energiatakarékos és biztonságos okosotthonok valósulnak meg, a LIVING Solutions szolgáltatásokkal pedig a lakástulajdonosok a saját vagy befektetési célra vásárolt lakásukkal kapcsolatos teendőikhez kapnak segítséget a lakberendezési szolgáltatástól kezdve, akár az ingatlan teljeskörű hasznosításáig.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tartalom galéria

Merre tart a hazai ingatlanpiac?

Merre tart a hazai ingatlanpiac?

More details
Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

Rekordot dönt a külföldi magyar gyerekek táboroztatása itthon

More details
Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

Szerkezetkész az Univery, Józsefváros egyik legújabb társasház fejlesztése

More details
Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

Ez a legerősebb márkával rendelkező szakmai szervezet Magyarországon

More details
Lehetnek zöldebbek a hűtési megoldások, de hogyan?!

Lehetnek zöldebbek a hűtési megoldások, de hogyan?!

More details
Okospad, okoszebra, okosjátszótér az Atomvárosban

Okospad, okoszebra, okosjátszótér az Atomvárosban

More details
Visszafogott bővülés májusban

Visszafogott bővülés májusban

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője