2023. szeptember 25., hétfő - Eufrozina

Hírek

Modern, karakteres és harmonikus megjelenés – Új arculatot kap a WING fejlesztésében álló Liget Center

2023-08-29 89

A WING fejlesztésében megvalósuló, Budapest szívében, a Városliget közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Liget Center felújítása újabb fontos állomás előtt áll: a meglévő, Liget Center Classic és az ikonikus Auditorium irodaházak mellé egy új épület, a Liget Center Vitrum érkezik. Továbbá elindult a Liget Center, mint az épületeket összefogó ernyőmárka teljes arculatának kialakítása is, melynek keretében a brand modern és karakteres megjelenése mellett reflektál az épületegyüttes történelmi múltjára.

Projekt lélekkel, történettel

A Liget Centert 2019-ben vásárolta meg a közép-európai ingatlanpiac meghatározó ingatlanfejlesztő vállalatcsoportja, a WING. A cégcsoport a kezdetektől a telken található házak értéknövelő funkciókkal való bővítését tartotta szem előtt. A Liget Center Classic irodaház és az azzal összekötött Auditorium két tömbből álló épületegyüttese 1948-1951 között épült és a MÉMOSZ székházaként (Magyarországi Építőmunkások Országos Szövetsége) szolgált. Mindkét meglévő épület műemléki védettség alatt áll. Az épületegyüttes komplex hazai modernista építészeti és képzőművészeti alkotás, ennek megtartása a WING kiemelt küldetése. Nem pusztán egy felújításról van szó, hiszen az évtizedekig üresen álló, Tar István Építők művével díszített Auditoriumot új, komplex irodai funkcióra is adaptálni kell a lehető legtöbb autentikus elem megtartásával.

A fejlesztés újabb mérföldkőhöz érkezett: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a védett belső udvaron, egy teljes üveghomlokzattal rendelkező, újépítésű boutique-irodaépület, a Liget Center Vitrum érkezik. Mindhárom épület egyedi építészeti jellemzőkkel bír, együtt mégis harmonikus egységet alkotnak. A Liget Center Classic és az Auditorium az RTL új székházaként szolgálja 2024-től a médiavállalat testreszabott igényeit. Mellettük az új, prémium kategóriás, közel nulla energiaigényű irodaház felépítésével válik teljessé az irodakomplexum. E fontos eseményt pedig a projekt arculatváltása, márkafrissítése kíséri.

Arculatfrissítés

A Liget Center arculatát az Auditorium modernista építészeti jellegzetességei inspirálták. A XX. századi magyar építészet egyik meghatározó alkotásának tökéletes arányrendszerét igyekszik visszaadni az ernyőmárka logója is, melynek formája az épület jellegzetes V alakú oszlopaiból lett absztrahálva. Ezek az épületszárny két rövidebb oldalán elhelyezkedő, hatalmas vasbeton pillérek, melyek a kültérből a beltérbe áthaladva a jövőben is látványos részeit képezik majd a háznak. Az irodakomplexum egészét fókuszba helyező, ám az épületeket külön-külön megjelenítő logók megalkotásánál fontos szempont volt, hogy összhangban legyenek a WING arculatával. Valamint a tervezők figyelembe vették az egységes megjelenést, a logók közötti erős vizuális kapcsolat megteremtését, miközben épületenként eltérő, modern, karakteres, ám egymással jól harmonizáló színeket alkalmaztak.

A 2001 óta Liget Center nevet viselő projekt új arculatának létrehozása több célból valósult meg: az egyedi irodaházból irodaházegyüttesé alakuló három épület megkülönböztetése mellett cél volt, a Liget Center Classic épületében maradó, jelenleg még szabad irodaterületek és az új fejlesztésű Liget Center Vitrum irodaterületek bérbeadásának támogatása is.

A komplexum szlogent is kapott: „Making your workdays classy”, visszatükrözve a prémium megjelenést, fenntartható szemléletet és magas műszaki minőséget, valamint összefoglalva az exkluzív, Városliget melletti lokációt, a környék történelmi környezetét, a számos minőségi szolgáltatást, a karnyújtásnyira lévő színvonalas kulturális és szórakoztató tartalmak széles skáláját, a zöld környezetet és a metropolita életérzést, amelyek együttese egyfajta életstílust is indukál. Ezek mind egyedivé teszik a projektet és az ide költöző cégeknek a well-beingen túlmutatva magas presztízst, laza eleganciát, egyedi stílust biztosítanak.

Az arculatot a Lighthouse Studio tervezte.


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A vállalat alá tartozik Magyarország egyik vezető lakóingatlan fejlesztője a LIVING. Az okos és fenntartható megoldásokra, az energia- és költséghatékonyságra, valamint a közösségi szolgáltatásokra fókuszáló fejlesztő 2017-es alapítása óta kilenc lakóprojektben közel 2000 lakás fejlesztését indította el, ebből több mint 1300 darabot értékesített, négy átadott lakófejlesztésében pedig több mint 800 lakást már átadott vevőinek.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyar–olasz kulturális találkozások: pénteken kezdődik az Európai Hidak fesztivál!

Magyar–olasz kulturális találkozások: pénteken kezdődik az Európai Hidak fesztivál!

More details
Az SZTNH megbízásából készített IP kézikönyvet a MITTE

Az SZTNH megbízásából készített IP kézikönyvet a MITTE

More details
Így menthet életet a gumiabroncs

Így menthet életet a gumiabroncs

More details
Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

Ha eddig még nem fizettünk volna mindenért ötször annyit: jöhet a kötelező szállodai szervizdíj

More details
Aranyat befektetésnek? Igen!

Aranyat befektetésnek? Igen!

More details
Megjelent a WING legújabb ESG jelentése

Megjelent a WING legújabb ESG jelentése

More details
Vulkánkitörés? Bozóttűz? De mi lesz az utazásunkkal?

Vulkánkitörés? Bozóttűz? De mi lesz az utazásunkkal?

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője