2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek

Megváltoztak irodatrendek: mindenki flexibilis tereket szeretne

2022-10-26 262

Jelentősen átformálta az irodapiaci igényeket az elmúlt két esztendő. Soha ekkora kereslet nem volt még a szabadon átalakítható munkahelyi terekre, mint most. A Business Wire felmérése szerint a flexibilis irodahelyiségek globális piaca 2025-re elérheti a 13 milliárd dollárt, ami 70%-os növekedést jelent a 2020-as évhez képest. A variálható terek mellett egyre népszerűbbek a kikapcsolódást és az egészségmegőrző megoldásokat ötvöző, úgynevezett well-being szolgáltatások. Ennek megfelelően a G-Green Interior Kft. termék- és szolgáltatáspalettája lefedi a felmerülő igényeket és tehermentesíti a megrendelőt egyedi megoldásaival.

Tökéletes munkahelyi feltöltődés akár 8 perc alatt

A G-Green Interior Kft. innovatív, fenntartható és egyedi igényekre szabott belsőépítészeti megoldásaival nem másolja az irodapiac trendjeit, hanem tudatos munkával törekszik rá, hogy diktálja azokat. Ennek a kézzelfogható példája a 2022. június 9-i Business Festen debütált, 100%-ban saját fejlesztésű és kivitelezésű, az ergonómiai szempontok szerint tervezett irodai pihenőbútor, a LEVITA. A kialakításának köszönhetően szinte lebegő testhelyzetet biztosító és bármilyen igényes irodai enteriőrbe könnyen beilleszthető pihenőbútort a cég egyéves fejlesztőmunkát követően dobta piacra. „A LEVITA nem véletlenül kapta a nevét a lebegésről. Abból indultunk ki, hogy a 130-140 fokos dőlésszög az, ami a jelen tudásunk szerint a maximális pihenést nyújtja a fekvő ember számára” – avatott be Rankl Dániel, a tervező, aki egyúttal azt is elárulta, hogy az attraktív megjelenésű LEVITA mindössze 8 perces használata is hozzájárul már a munkatársak feltöltődéséhez.

A pihenőbútorba egy mágneses érterápiás orvostechnológiai rendszer került beépítésre, ami 20-30 fő kiszolgálására alkalmas, és többféle konstrukcióban elérhető. „A pihentető érzés kiegészül egészségmegőrző és energetizáló tulajdonsággal, hiszen mindössze napi 8 perc rendszeres használat következtében akár 29%-kal több oxigén felvételére is képes lehet egy-egy munkavállaló szervezete. Ezzel növelni tudja szellemi, fizikai és mentális képességeit. Dizájnjának köszönhetően bármilyen enteriőrben megállja a helyét. Az irodaterektől a sportlétesítményekig, és egyéb közösségi terekbe is beilleszthető, de saját otthonainknak is hasznos darabja lehet” – hangsúlyozzák a fejlesztők.

Az innovációs fejlesztésekben otthonosan mozgó cég további új és hasznos termékek, megoldások létrehozása érdekében 2022 szeptemberétől közös termékek fejlesztésébe kezdett, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársaival és hallgatóival karöltve.

Már nem extra, hanem az alapfelszereltség része az ergonomikus irodabútor

A modern, nagyvárosi ember az ideje 90%-át épületekben tölti, leginkább a munkahelyén, az irodában. Rétfalvi Gábor, a fenntartható fejlődés és az innovatív megoldások iránt elkötelezett G-Green Interior Kft. ügyvezetője tapasztalatai alapján állítja, hogy 2022-ben 10-ből 10-en olyan irodabelsőt terveztettek velük, amelyben helyet kaptak a well-beinget erősítő extrák. „Szinte alapértelmezett, hogy legyenek motorikusan, magasságban állítható asztalok, a hát, a nyak, a derék védelmét szolgáló, ergonomikus kialakítású székekkel együtt. Az is elvárás, hogy egy akusztikailag tudatosan kialakított és zöld környezet vegye körül a munkavállalót, ahol az otthonán kívül is jól érzi magát. Egy ilyen munkaállomás (beleértve az asztalt, a széket, az irattároló szekrényt, a fényviszonyokat, az akusztikai tulajdonságokat stb.) olyan komplex fizikai környezet, melynek részleteit gondosan megtervezve nemcsak javul a munkatársak közérzete, de fokozhatjuk a hatékonyságukat is” – osztja meg velünk a szakember, aki több mint 50 nemzetközi gyártó termékeit forgalmazva naprakészen tud reagálni a folyton változó iparág kihívásaira.

Hibrid és multifunkcionális irodákat keresnek a megrendelők

2022 slágere a hibrid iroda, melynek lényege, hogy az irodai jelenlétet és a távmunkát ötvözzük. Feladatorientáltan tudjuk szervezni kapacitásainkat, pl. az adminisztratív, home office-ból is végezhető munkákat otthonunk kényelmében vagy más helyen is elláthatjuk, míg az irodai közeget és a közös, kreatív munkát igénylő feladatokat pedig a munkaállomásainknál.

Az irodaházak bérlői továbbá olyan modulárisan szervezhető, multifunkcionális tereket alakíttatnak ki, amelyekben szabadon kombinálhatóak a formális és az informális terek. Rétfalvi Gábor szerint egyre többen vannak, akik olyan irodában gondolkodnak, ahol a kötetlen brainstormingnak éppen úgy helye van, mint az egymástól szeparáltan elhelyezett munkaállomásoknak. A szakember úgy látja, hogy a mai munkaerőhiányos környezetben a cégek hajlandóak több pénzt áldozni a minőségi és ergonómiai szempontok szerint kialakított munkahelyi környezetre. „Találó mondás lett, hogy a megtartás az új toborzás. Az egészségesebb munkakörnyezetet biztosító munkahely pedig nem feltétlenül kerül többe, ha abból indulunk ki, hogy az ilyen helyen foglalkoztatott munkaerő jobb teljesítményre képes a nyolcadik munkaórában, mint az a kollégája, akit nem ilyen körülmények fogadnak a munkahelyén” – szögezi le ennek kapcsán a tervezéstől a kivitelezésig, komplett irodakialakítást vállaló G-Green Interior Kft. ügyvezetője.

Felelősségteljes piaci szereplőként, valamint saját faipari és fémipari gyártó üzemmel a háta mögött érdeklődve figyeli a cég az aktuális gazdasági és piaci környezetet, hogy átgondolt stratégiával készülhessen az új, még nem ismert kihívásokra. Ennek kapcsán novembertől nagy teljesítményű napelemparkkal csökkenti a gyártása energiaköltségeit, és ezáltal az ökológiai lábnyomát. Támogató és együttműködő jelenléte mellett az eddig is képviselt kreatív, ügyfélközpontú megoldások a biztosítékai annak, hogy a G-Green Interior megbízható partnere legyen leendő és új megrendelőinek.

| Forrás: G-Green Interior

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Akár 20-25 százalékos alkukkal is lehet most találkozni az ingatlanpiacon

Akár 20-25 százalékos alkukkal is lehet most találkozni az ingatlanpiacon

More details
Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

More details
A Faedra Group sikeresen értékesítette Budapest egyik legújabb és legzöldebb logisztikai ingatlanát

A Faedra Group sikeresen értékesítette Budapest egyik legújabb és legzöldebb logisztikai ingatlanát

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Két éves Óbuda első számú bevásárlóközpontja, a GOBUDA Mall

Két éves Óbuda első számú bevásárlóközpontja, a GOBUDA Mall

More details
Váratlant lépett a Google: erre nagyon figyelj szolgáltatóként!

Váratlant lépett a Google: erre nagyon figyelj szolgáltatóként!

More details
Új zenei fesztivált jelentettek be: jön a Mizújs babám?

Új zenei fesztivált jelentettek be: jön a Mizújs babám?

More details
Lassan visszatérnek az ingatlanpiacra a hitelre vásárlók

Lassan visszatérnek az ingatlanpiacra a hitelre vásárlók

More details
Téglából épült kertes ház a magyarok álma

Téglából épült kertes ház a magyarok álma

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője