2024. április 18., csütörtök - Andrea

Hírek

Világhírű cég jelenik meg Magyarországon

2022-04-11 611

Megkezdte magyar tevékenységét a Unifiedpost Group, a világ egyik vezető felhőalapú üzleti platformja. A világon több mint 1 millió KKV és 2500 nagyvállalat adminisztratív és pénzügyi hátterét biztosító cég egy hazai e-számla szolgáltatóval egyesülve lép be a magyar piacra. A First Businesspost Kft. (1stBP) így 2022 április 1-vel Unifiedpost Kft-re változtatja a nevét. Ezzel az egyik piacvezető európai FinTech, a 32 országban jelenlévő, a belga eredetű Unifiedpost Group tagjává vált.

A két cég egyesülése fontos lépés a Unifiedpost Group expanziós törekvéseinek megvalósítása során, hogy Európa legnagyobb biztonságos kommunikációs és fizetési hálózatát hozza létre. A First Businesspost Kft-t Jakabos Árpád alapította 2008-ban. A menedzsment csapattal együtt, mely Éger István nemzetközi salesért is felelős IT igazgatóból, és a hazai értékesítésért is felelős ügyvezető igazgatóból, Sághy Balázsból állt, a First Businesspot Kft-t. Magyarország piacvezető B2B e-számla szolgáltatójává tette, a régió legnagyobb networkjével. Az egyesülést követően is biztosítva van a folyamatosság, hiszen Éger István és Sághy Balázs a cégnél maradtak, Country Manager és ügyvezető igazgató pozíciókban.

Forradalmasítanák az üzleti dokumentum cserét

A First Businesspost Kft hozzáférést biztosít a magyar piachoz a Unifiedpost Group részére, illetve integrálja a csoport megoldásait – Channel, Collect és Banqup – a meglévő termék kínálatába. A nemzetközi Unifiedpost Group új, átfogó termék portfóliója automatizált és fenntartható megoldásokat nyújt az elektronikus számlázásra, beszerzési folyamatokra, fizetési tranzakciókra, a beszállítási lánc biztonságos finanszírozására mind a vállalkozóknak, mind pedig a KKV és a nagyvállalati szektor számára. A cégek és a megoldásaik egyesülése mindkét fél számára új lehetőségeket teremt magasabb hozzáadott értékek létrehozására.

„A cégeink egyesülése forradalmasítani fogja a magyar piacot. A Crossnet hálózatunk alapján, a vállalatok képesek lesznek kommunikálni egymással, elektronikusan dokumentumokat cserélni, és különféle szolgáltatások széles körét használni egyetlen csatlakozáson keresztül” - magyarázza Sághy Balázs, a Unifiedpost Kft ügyvezető igazgatója.

Multicégeket is érint a változás

A budapesti központú vállalkozásnak jól ismert ügyfelei vannak, közöttük az Audi Hungaria, a Praktiker, a MOL, a Magyar Nemzeti Bank, és az ISS Facility Services.

„Valamennyi ügyfelünk előnyére fog válni az egyesülés. A kiterjesztett termékportfóliónk segítségével, beleértve a Channel, Collect és Banqup megoldásainkat, mostantól lefedjük a teljes order-to-cash és procure-to-pay folyamatokat, valamennyi cégméretben és iparágban. Ez további hozzáadott értékeket fog jelenteni az elektronikus számlázás, a beszerzés, és a fizetési tranzakciók terén is” - állítja büszkén Éger István, a Unifiedpost Kft Magyarországért felelős Country Managere.

Annak érdekében, hogy a kép teljes legyen, a Unifiedpost Kft a vizuális megjelenését – beleértve a honlapját is (www.unifiedpost.hu) - adaptálta a Unifiedpost Group világához. A Unifiedpost Kft és 30 munkatársa a lokáció tekintetében is előre lépett: a cég központja áprilisban egy új, modern irodába költözött, egy központi és magas presztízsű helyre, Budapest szívében.


 

A Unified Group-ról

A Unifiedpost a vezető felhő alapú üzleti szolgáltatási platform KKV-k részére „Dokumentumok”, „Azonosítás” és „Fizetés” megoldások tekintetében. A Unifiedpost fejleszt és üzemeltet egy 100%-ban felhő alapú platformot adminisztrációs és pénzügyi szolgáltatásokkal, melyek lehetővé teszik a folyamatos és zökkenőmentes kapcsolattartást a Unifiedpost ügyfelek, beszállítóik, és megrendelőik, valamint egyéb szereplők között a pénzügyi értéklánc mentén. A Unifiedpost küldetése a one-shop-stop megoldásaival, egyszerűsített és okos adminisztrációs és pénzügyi folyamatok biztosítása az ügyfelek számára. A 2001-egy alapítása óta, a Unifiedpost jelentős növekedést ért el, mára 32 országra terjesztette ki a működését, 2021-ben több mint 500 millió dokumentumot kezelt, elért több, mint 1 millió KKV-t és 2500 nagyvállalatot.

Fontos adatok és számok:
-2001-ben alakult
-2021-es árbevétele 171 millió €
-több, mint 1400 alkalmazott
-Változatos ügyfélportfólió, a legkülönbözőbb iparágakban (banki, lízing, közüzemi szolgáltatások, média, távközlés, utazás, társadalombiztosítási szolgáltatók, állami szervezetek stb.)
-100%-os tulajdonú leányvállalata, a Unifiedpost Payments fizetési szerveztként van elismerve a Belga Nemzeti Bank által
-Hitelesített SWIFT partner
-Nemzetközi M&A előzmények
-Az Euronext Brussels tőzsde által jegyzett (symbol: UPG)

| Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

More details
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

More details
Helycserés támadás

Helycserés támadás

More details
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

More details
Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

More details
Nem félnek belevágni a magyarok az otthonfelújításba

Nem félnek belevágni a magyarok az otthonfelújításba

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője