2024. április 19., péntek - Emma

Archívum

A 2020-as évek legégetőbb kérdéseire hoz válaszokat az idei Brain Bar

2021-07-28 1033

Mi köze a Bitcoinnak a szólásszabadsághoz? Hogyan győzhet az igazság az álhírek felett? Mik a rejtett összefüggések napjaink nemzetközi eseményei mögött? A Brain Bar 2021-ben is a jövő kérdéseire hozza el a választ olyan előadókat megszólaltatva, akiknek gondolataira egy egész világ kíváncsi. A fellépők között lesz Ryan Hickman, a 12 éves CEO, Bruno Maçães, a politikusból lett író és Tomáš Žáček, a 100% önfenntartó kapszulaotthon megálmodója.

A 2021-es Brain Bar jövőfesztiválon idén is az egyént, a közösségeket és az emberiség egészét érintő legaktuálisabb témák kerülnek terítékre a bolygó legnagyobb elméinek előadásaiban. Hogyan élhetünk tartalmas életet, értelmes munkával és minőségi emberi kapcsolatokkal? Miként találhatunk vissza természetbe a mindennapokban? Hogyan lehet mindössze 12 évesen példát mutatni a nagyvállalatoknak? A világ minden tájáról érkező innovatív gondolkodók nem csak a tudásszomjunkat csillapítják majd, de filter nélkül mutatnak be teljesen új, elsőre akár sokkoló nézőpontokat is.

A Föld megmentői

A környezettudatosság úttörője, a szlovák Tomáš Žáček találmányát, a 100% önfenntartó, intelligens ökokapszulát (Ecocapsule) is elhozza a Brain Barra, hogy a fesztiválozók Magyarországon elsőként próbálhassák ki a jövő lakóegységét. A kapszula gyakorlatilag a világon bárhol használható, és nemcsak saját energiatermelő rendszerrel rendelkezik, de még az esővizet és a harmatot is összegyűjti. A tudatosság viszont nem függ az életkortól: Ryan Hickman, a Ryan’s Recycling Company mindössze tizenkét esztendős CEO-ja hétévesen indította el környezetvédő vállalkozását, és már több mint 1,3 millió újrahasznosított palack köthető a nevéhez. A valódi cselekvésből nemcsak az átlagemberek, hanem néhány nagyvállalat is példát vehet a csodagyerektől, aki lelkesedésével és motiváltságával valósággal felrobbantotta a médiát.

A világpolitika aktualitásai a kulisszák mögül

Lital Shemesh a világ egyik legtöbb konfliktusával terhelt tájáról érkezik a Brain Bar színpadára. Az izraeli újságíró és exkatona a frontvonalon küzd a félretájékoztatás és az újjáéledő antiszemitizmus ellen. Számára nincs érinthetetlen téma, így a jövőfesztiválon is kíméletlenül elmondja majd véleményét napjaink legmegosztóbb témáiról. Igazi érdekességeket tudhatnak meg a résztvevők a korábbi portugál politikustól, Bruno Maçãestől is, akinek különlegessége épp ebben a bennfentességben rejlik: a kulisszák mögötti folyamatokat ismerve mutatja be a világunkat alakító folyamatokat, a pandémiától a klímaváltozásig.

The future is female?

A technológia területén még napjainkban is kevés nő dolgozik. Ezt a társadalmi ügyet vette kézbe Pálfi Dóra, az imagiLabs startup egyik alapítója, aki 27 éves korára bekerült az európai Forbes 30 Under 30 listájára – és akinek cégére még az Apple is felfigyelt. Az agykutatónak készült programozónak sikerült egy olyan szuperkütyüt készítenie, amely a játékos tanulásra alapozva egyre több fiatal lány érdeklődését kelti fel az IT iránt. Dóra és az imagi team igazi inspiráció – nemcsak a jövő programozógenerációjának, hanem a Brain Bar közönségének is. A magyar előadók sorát a LinkedIn egyik aktuális kedvence, Dr. Füredi Júlia folytatja, aki nem fél megkérdőjelezni a fiatalok tízezreinek életét meghatározó multis vállalati rendszert, sőt a technológia segítségével egy új szervezeti kultúra kialakításán dolgozik.

A blockchain menti meg a demokráciát?

Az óriás techcégek indoklás nélkül dönthetnek arról, kinek a véleményét hangosítják fel vagy tüntetik el a legnagyobb viták idején. Lehetséges-e alternatív social media, amihez nem egy-egy nagyvállalat, hanem a Bitcoin hátterét is adó blockchain szállítja a technológiát? Az érdeklődőket Jeremy Kauffman blockchain szakértő, Amerika legígéretesebb decentralizált videómegosztó platformjának ügyvezetője avatja be a válaszokba.  A digitális adatok uralta mindennapokhoz pedig Dr. Andrea Jones-Rooy data scientist ad iránymutatást – nem akármilyen módon! A cirkuszi artista és stand-up előadó humoros és közérthető formában kalauzolja el a látogatókat az adatelemzés univerzumába, valamint arról is beszél majd, létezik-e igazság a statisztika világában.

A Brain Bar idén azzal a küldetéssel tér vissza, hogy segítsen eligazodni a korunkat jellemző információs káoszban, megválaszolva az emberiség jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket. A fesztiválra még néhány napig érhetőek el early bird bérletek a Brain Bar oldalán, diákok és tanárok pedig itt regisztrálhatnak a limitált számú ingyenjegyekért. További információk és részletek a fesztivál Facebook eseményében

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

Új trendek a magyar építőiparban: technológia és kreativitás

More details
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger

More details
Helycserés támadás

Helycserés támadás

More details
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

Ezzel számolj idén, ha klímát vásárolsz!

More details
Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője