2021. december 5., vasárnap - Vilma

Hírek

A Colliers kiadta az első teljes, a kereskedelmi ingatlanok (CRE) iparágának jövőjére vonatkozó jelentést

2021-11-15 49

Lehetővé tenni a vállalati bérlők és az ingatlanpiaci szereplők fejlődését a világjárványt követő környezetben.

A rugalmas munkahelyi megoldások és a hibrid csapatok együttműködését lehetővé tevő technológia, egy fenntartható környezetben, csak néhány azon tényezők közül, amelyeknek mostantól a vállalati bérbeadók stratégiájának részét kell képezniük, miközben alkalmazkodnak az iparág új munkamódszereihez - derül ki a Colliers nemrég közzétett, a CRE – Iparágunk helyzete ma, holnap és azon túl: Megragadni, Fejlődni, Elősegíteni című jelentéséből.

A jelentés közzétételével a Colliers átfogó útmutatót nyújt a vállalati bérlők és az iparági érdekelt felek számára arról, hogyan viszonyuljanak a kereskedelmi ingatlanok és munkahelyek helyzetéhez a járvány utáni időszakban. Ez lehetővé teszi a foglalkoztatási stratégiák átdolgozását, a szervezeti működési modellek újragondolását és a növekedés fokozását a következő ciklusban.

Andrew Hallissey, az EMEA régió Occupier Services igazgatója a következőket nyilatkozta: „Egyértelmű, hogy a nagyvállalatoknak most kell cselekedniük annak érdekében, hogy munkahelyi élményük és ingatlanstratégiájuk megfelelően illeszkedjen a munkavállalók igényeihez a világjárvány utáni hibrid munka világában. Jelentésünk az első a maga nemében a CRE-ágazatban - több földrajzi terület, CRE-szakterület és üzleti szolgáltatás szakértőinek hozzájárulásaira támaszkodva készült, akik több szempontból is képesek értékelni és előrevetíteni a munkahelyek jövőjét. Jelentésünk gyakorlati útmutatóként szolgál a vállalati ingatlanok bérlőinek támogatására annak érdekében, hogy olyan megbízható munkahelyi stratégiát dolgozzanak ki, amely képes megfelelni a jelen, a holnap és a jövő átalakuló üzleti szükségleteinek."

A jelentés hat kulcsfontosságú tendenciát azonosított, amelyek meghatározzák a kereskedelmi ingatlanok jelenét és jövőjét.

Ezek a következők:

  1. Új munkamódszerek
  2. A fenntartható és sokszínű hatás megteremtése
  3. A terek jövője
  4. Új technológiák átvétele és alkalmazása
  5. Befektetés- és portfólió kezelés
  6. A partnerkapcsolatok maximális kihasználása

Ebben a jelentésben a Colliers arra a következtetésre jutott, hogy az említett témák átalakító hatást gyakorolnak a szervezeti termelékenységre, valamint a munka jövőjére. A trendek rendkívül összetettek és egymással összefüggőek, és mindegyikükhöz tudatos szervezeti válasz szükséges, mivel a lehetőségek és veszélyek egyedi csoportját képviselik. A hagyományos nézet, mely szerint az ingatlanstratégia kizárólag a helyszínről szól, már nem érvényes, mivel a teret mint szolgáltatást és a hibrid munkát körülvevő lendület, a jelentésben azonosított hat trenddel támogatva, a változások hajtóerejét jelenti az elkövetkező években.

A szakember így folytatta: „A következő évtizedben a szervezetek térhódítása soha nem látott változásokat fog hozni, mivel újragondolják a hagyományos üzleti modelleket, és kihasználják a világjárvány során kialakult új munkamódszereket. Az iroda reneszánszát látjuk, ahogyan a progresszív szervezetek a munkavállalói és ügyfélélményre összpontosítanak, amelyek a fizikai és digitális élményt kihasználva optimalizálják a termelékenységet, építik a szervezeti kultúrát, támogatják a munkavállalók jólétét és javítják az üzleti eredményeket. Emellett az a lendület, amely valamennyi iparágban az ESG-központú döntéshozatalt ösztönzi, a vállalati szén-dioxid-kibocsátásmentes kötelezettségvállalásokkal párosulva iparágunk történetének egyik legizgalmasabb időszakát teremti meg."

Horváth Dávid, budapesti iroda vezető Munkatér tanácsadója a következőket fűzte hozzá: „A korábbi évekkel tapasztalatival ellentétben úgy látjuk, hogy a szervezetek egyre nagyon lokális autonómiát kapnak a CRE stratégiájuk, és ezzel együtt a WP stratégiájuk kapcsán. Ennek eredményeképpen számos helyi szervezet látunk rálépni, a megértés - döntés - cselekvés rögös útjára, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlanság (számos területen még jelen van).  Az elkövetkezendő évek egy közös alkotó folyamat lesz, ahol a külső és belső érintettek, olyan CRE és WP stratégiát alakítanak ki, ami illeszkedik a kialakult hibrid kultúrához és folyamatosan reagál a külső hatásokra.”

Az ESG az egész társadalom számára egyre fontosabbá válik. A glasgow-i COP26 konferencián az épületek fenntarthatósági teljesítménye volt az egyik fő téma a nemzetek kormányai számára, hogyan alakítják ki átfogó válaszaikat a környezetvédelmi célok elérésére és a társadalom általános egészségének és jólétének biztosítására.

„Korunk legfontosabb társadalmi és üzleti ügyei közé tartozik, hogy a kereskedelmi ingatlanipar és a szélesebb vállalati közösség teljesítse nettó nulla kibocsátási vállalásait. Az ingatlaniparnak jelentős szerepet játszik az intelligens, szén-dioxid-semleges épületek jövőjének megteremtésében, valamint olyan innovatív megoldások létrehozásában is, amelyek támogatják a meglévő épületállomány szén-dioxid-mentesítését és fenntarthatósági teljesítményük növelését.  Ennek az útnak még nagyon is az elején járunk, és a tét nem is lehetne nagyobb" - tette hozzá Andrew Hallissey.

„Az épített környezet jövője és az előttünk álló veszélyekre, kihívásokra és lehetőségekre való reagáláshoz szükséges változások valóban mélyrehatóak. Ez nem a további elmélkedés, hanem a határozott cselekvés ideje. Azok a szervezetek és vezetők fogják meghatározni iparágunk jövőjét, akik megértik ezeket a kérdéseket, és befogadják az új munkamódszereket, új gondolkodásmódokat, új technológiákat, ESG-központú értékrenddel lépnek előre, és már most cselekednek. Ez a jelentés segít kiküszöbölni az ismeretbeli hiányosságokat azzal, hogy segít a vállalati bérlőknek eligazodni ezekben a változások világában azért, hogy képesek legyenek átgondolt és hatékony stratégiai választ kidolgozni.”

I Forrás: Colliers.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« December 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Gombnyomásra jönnek a hozzávalók egy új szolgáltatással

Gombnyomásra jönnek a hozzávalók egy új szolgáltatással

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Jövő tavasszal nagyszabású kiállításokkal nyitja meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

Jövő tavasszal nagyszabású kiállításokkal nyitja meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

More details
Hogyan készülhetünk fel a vadbalesetekre?

Hogyan készülhetünk fel a vadbalesetekre?

More details
Újabb feketelista a vállalkozásokról

Újabb feketelista a vállalkozásokról

More details
Megvan az év legfinomabb diós bejglije

Megvan az év legfinomabb diós bejglije

More details
Brutális növekedés lesz az építőanyagárakban?

Brutális növekedés lesz az építőanyagárakban?

More details
Drága lehet, ha sokáig halogatjuk a karácsonyi ajándék megrendelését

Drága lehet, ha sokáig halogatjuk a karácsonyi ajándék megrendelését

More details
Nagyágyúk a fiatalokért

Nagyágyúk a fiatalokért

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője