Nyomtatás

Új, modern és energiahatékony bölcsődeépület

2022-07-15 453

Megújuló energiával és energiahatékony megoldásokkal működő bölcsőde fejlesztése veszi kezdetét a napokban a kőbányai Gergely utcában Magyarország Kormánya támogatásával.

Az Európai Uniós forrásból elnyert, vissza nem térítendő mintegy 600 millió forintból a Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény egy új bölcsődeépülettel bővül. A munkálatok várható befejezése 2024 nyara.

A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola (BPG) régen dédelgetett álma válik valóra azzal, hogy az elnyert támogatásból (RRF-1.1.2-21-2022-00069) portfólióját a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés biztosításával teljessé teheti. A BPG edukációs ernyőbrandje alatt egy 40 férőhelyes, 3 csoportszobás, újépítésű, akadálymentesített, energiahatékony bölcsőde fejlesztése valósul meg.

A létrejövő új intézmény, hozzájárul a szülők – elsősorban a nők – foglakoztatási esélyeinek növeléséhez, segíti az anyák munkaerőpiacra történő visszatérését, támogatja az ideális családtervezést, továbbá a korai nevelés feltételeinek bővítése és javítása által magas minőségű napközbeni ellátást biztosít.

bpg2

A bölcsőde épülete a már meglévő óvodához egy ún. nyaktaggal fog kapcsolódni úgy, hogy a helyiségek nagyobb része az új épületszárnyban kerül kialakításra (pl. a tálalókonyha), ám néhány funkció az óvodában található helyiségekbe integrálódik közös használattal (akadálymentes mosdó, mosoda, zuhanyzó). A fedett terasz és a játszókert a csoportszobákhoz kapcsolódik majd.

Az épület kivitelezése során a beruházó a fejlesztések zöld átállása és hosszútávú fenntarthatósága érdekében energiahatékony megoldásokat fog alkalmazni (hőszivattyú, napelem, homlokzati hőszigetelés, illetve a parkolóban elektromos autótöltő), így a megújuló energia hasznosításával az Európai Uniós klímacélok teljesítéséhez is hozzájárul.

Az újonnan létrehozott bölcsődével Kőbánya és a környező kerületek kisgyermekei számára modern, biztonságos és a kiegyensúlyozott és harmonikus személyiségfejlődést támogató bölcsődei ellátóhely jön létre.

A projektről bővebb információt a bpg.hu oldalon olvashatnak.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események