2024. május 5., vasárnap - Györgyi

Hírek

Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a WING

2024-04-02 140

Kiemelt befektetői érdeklődés és túljegyzés mellett, 37 millió euró értékben hajtott végre eredményes kötvénykibocsátást a WING. A 35 millió euró össznévérték mellett 3 éves futamidővel, 8,90 százalékos fix kamatozással meghirdetett kötvényekre az ingatlanfejlesztő társaság minden beérkező jegyzési ajánlatot elfogadott, a sikeres tőkebevonás révén befolyt forrásokat pedig új befektetési lehetőségek kiaknázására és új ingatlanfejlesztési projektek indítására kívánja fordítani.

Összesen 37 030 darab, egyenként 1000 euró névértékű kötvényt jegyeztek le a WING március 28-án zárult kötvénykibocsátása során. Ennek köszönhetően a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja összesen 37,03 millió euró értékű tőkebevonást hajtott végre. Ez a társaság számára lehetővé teszi, hogy folytassa fejlesztési terveit és növekedési stratégiáját, illetve felgyorsítsa a tervezett új ingatlanfejlesztések előkészítését. A WING 35 millió euró össznévérték mellett 3 éves futamidővel, 8,90 százalékos fix kamatozással hirdette meg jegyzésre az euró alapú kötvényeket. A társaság egyúttal arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy kezdeményezni fogja a jegyzés során kibocsátott összes kötvény bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A WING a kötvényprogramjain keresztül 2016 óta folyamatoson jelen van a hazai tőkepiacon és az értéktőzsdén.

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektetési csoportja, amely immáron 25 éves múltra tekint vissza. A vállalat a magyar ingatlanpiac meghatározó szereplője, emellett többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, valamint a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. A most végrehajtott sikeres kötvénykibocsátás pozitív visszajelzést ad arról, hogy a befektetők részéről erős a bizalom a WING iránt, akik további növekedési potenciált látnak a vállalatban, és szívesen fektetnek a társaság által jegyzésre kínált papírokba” – hangsúlyozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fejlesztési szempontból a 2023-as év aktív időszak volt a WING számára, és a beruházások idén javuló piaci kilátások mellett folytatódnak. Az eredményes kötvénykibocsátás pedig segít megteremteni azokat a feltételeket, amelyekre támaszkodva a társaság tovább tudja erősíteni meglévő vezető szerepét a régiós ingatlanfejlesztési piacon.

A WING tavaly decemberben adta át a Liberty iroda-hotel vegyesfunkciós projekt első ütemét, amelynek részeként megnyílt Budapest első TRIBE szállodája az itt található ibis&TRIBE Budapest Stadium dual-branded hotel részeként. A Liberty fejlesztése tovább folytatódik és idén a második ütem is átadásra kerül. Emellett zajlanak a Liget Center irodakomplexum fejlesztési munkálatai, amely a nyárra tervezett átadást követően az RTL Magyarországnak ad majd otthont. Az RTL számára kialakított Auditorium és Classic épületek mellé a területen felépül egy új boutique-jellegű irodaépület is, a Liget Center Vitrum, mely várja leendő bérlőit. A repülőtéren szintén épül egy új Tribe hotel az ibis Styles hotel folytatásaként, miközben a WING legújabb ipari fejlesztésében, az East Gate PRO második ütemében egy újabb 9100 négyzetméteres csarnoképület építése kezdődött el. Az elmúlt év a lakásfejlesztések terén is intenzív volt, és a vállalat, LIVING márkanév alatt, immár az ezredik lakását is sikeresen átadta. A WING lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkájának fejlesztésében jelenleg három beruházás van folyamatban Budapesten, a Kassák Terrace, Park West és Le Jardin. Az üzletág alapítása óta átadott, illetve jelenleg fejlesztés alatt álló lakások száma megközelíti a 2000 darabot.

­­­


A WING-ről

A WING a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető, magántulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, amely egyaránt meghatározó részesedéssel rendelkezik Németország, Lengyelország és Magyarország ingatlanpiacain. A WING többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment, illetve a vezető német lakó- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő, a BAUWERT. Mindezek mellett a WING a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége. A WING Németországban, Lengyelországban és Magyarországon összesen 5,17 millió négyzetméter alapterületű fejlesztett portfólióval rendelkezik.

A társaságcsoport a közép-európai régióban tevékenykedő nagyvállalatok megbízható, hosszútávú partnere, stabil pénzügyi háttérrel bír, sikeres ingatlankötvénykibocsátó. A vállalat célja, hogy világszínvonalú és környezettudatos ingatlanfejlesztéseket valósítson meg, amelyek új funkciókkal, emberközpontú, élhető és inspiráló terekkel gazdagítják a környezetet és a közösségeket.

Az 1999-ben megalapított WING a magyar ingatlanpiac minden szegmensében aktív: az irodaprojekteken kívül portfóliójának részét képezik ipari, kiskereskedelmi, szállodai, valamint a lakóingatlanok. Működése alatt közel 750 milliárd forint értékű befektetést eszközölt ingatlanfejlesztésbe Magyarországon, amely összesen mintegy 1,35 millió négyzetméter alapterületű ingatlant fed le.

Bővebb információ: www.wing.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

BIEF - Ipari ingatlanpiaci jelentés Q1 2024

More details
Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

Közösségi finanszírozás – elhaló lehetőség vagy a forrásbevonás jövője?

More details
Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

More details
Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

Újabb nemzetközi bérlő érkezik a WING által fejlesztett Libertybe

More details
Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

Innováció a légi szállítmányozásban: egy új átvilágítási szolgáltatásnak köszönhetően könnyebb lehet a gyógyszerexport a légi szállítmányozásban

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője