Dokumentumok kezelése felsőfokon

  • 2019. október 30., szerda 14:30
  • Esemény

epson2A papír alapú információáramlás már nem elég gyors. A dokumentum-digitalizáció igénye egyre nagyobb léptékben jelentkezik, hogy a folyamatot meggyorsítsa. A különböző kormányzati szervek megnövekedett elvárása is aktívan közre játszik.  Az első síktálcás szkennerek óta pedig már hatalmasat fejlődött az iparág.

 Mit is értünk dokumentum alatt?

A dokumentum az információkat rögzítő hordozó.

Napjainkban az irodának már nem csak A4-es nyomtatott papírt kell digitalizálnia, hanem különböző méretű, formátumú és anyagú papírokat is. Legtöbb esetben még mindig multifunkciós nyomtatókkal próbálják ezeket a feladatokat elvégezni, ami már nem a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldás a nyomtatás inverzére, a digitalizálásra. A dokumentum digitalizálás lényegében a professzionális szkennelés, amely sokkal tovább fejlesztett rendszerével korunk elvárásainak megfelelően óriási segítség az irodában.

Milyen esetekben válasszon inkább dokumentum szkennert, mint egy multifunkciós nyomtatót?

Az igények cég méretétől függően mások lehetnek. Ezért szeretnénk tanácsot adni abban is, hogy mi alapján mérlegeljen.

  • amikor a normál A4-es irodai papírtól kisebb méreteket is szeretne szkennelni (tértivevények, borítékok, kézi számlák, szállítólevelek, nyugták)
  • ha a normál 80 gr-os általános irodai papírtól eltérő vastagságú (27-350 gr/négyzetméter) dokumentumot is szeretne szkennelni
  • ha a multifunkciós készülékek által már nem kezelt méretű dokumentumokat is szkennelne
  • ha sokat kell szkennelnie és számít az idő és a beviteli sebesség (az üzleti szkennerek terhelhetősége akár 8000 oldal naponta)
  • ha számít az is, hogy a fájl mérete minél kisebb legyen

A szkennelés igényét kielégítve és azon túlmenően segítenek a mai korszerű eszközök abban is, hogy osztályozzák, tárolják és megfelelő információval ellátva, könnyen visszakereshető rendszerben tárolják a dokumentumokat. Így azok tartalmi feldolgozása nagyban hozzájárul a hatékonyság növeléséhez.

A szkenner megújulásának még nincs vége. Itt minden hasznos információhoz hozzá juthat: https://www.gazdasagosnyomtato.hu/milyen-szkennert-vegyek/

(Üzleti Hírszerzés)