Már működik a Virtuális Inkubátor

  • 2018. április 13., péntek 12:36
  • Esemény

vipA Magzatgyermekek Világnapján, indította el a Várva Várt Alapítvány a Virtuális Inkubátor Programot (VIP), amelynek célja, hogy segítséget nyújtsanak a szülés előtt álló, válsághelyzetben levő édesanyáknak, és a megszületés előtt álló magzatoknak. Az eseményt jelképesen a hajdani Schöpf-Mérei kórházzal szemközti területen tartották.

A programindítót élőben is közvetítették a szervezők közösségi felületeken.A virtuális résztvevők száma rövid idő alatt átlépte a húszezret, jelenleg 22.000 felett tart már a számláló.

A teljes esemény az alábbi videón tekinthető meg:

„A Schöpf-Mérei kórház épülete előtti teret azért is választottuk, mert nem felejtkezhetünk el arról, amit Dr. Bácskai János polgármester úr is megemlített beszédében, hogy minden bizonnyal ez az intézmény világcsúcstartó volt működése során az inkubátorban elhelyezett gyermekek számát illetően” – mondta el Lukács József, a Várva Várt Alapítvány elnöke, aki azt is hozzátette: az alapítvány célkitűzései között nem csak a Virtuális Inkubátor Program szerepel, hanem azon is dolgoznak, hogy országos szinten (a jelenlegi hozzávetőleg 30-nál) lényegesen több valódi, kihelyezett inkubátor álljon szükség esetén rendelkezésre. Különösen azokban a térségekben, ahol gyakoribb volt az elmúlt időben az újszülött gyilkosságok száma.

vip program

Lukács József örömmel számolt be arról, hogy a rendezvényt követően a Virtuális Inkubátor Program kezdő lépéseként már el is indult a www.inkubator.hu címen található internetes oldaluk, ahol a krízishelyzetben levők, a rokonok, barátok segítséget kérhetnek a megadott infovonalon: a 30/329 7315-es telefonszámon.

[OGH Sajtó és Hírügynökség – Orbán Róbert]