2018. január 19., péntek - Sára

Hírügynökségi hírek

skanska colliers 170A Mill Park a Skanska legújabb budapesti irodaház fejlesztési projektje, mely két épületből áll. A Mill Park „A” és „B” épülete 7 szinten összesen 36.000 m2 bruttó bérbeadható területtel és 538 parkolóval rendelkezik majd. A „B” épület 2018 második negyedévében, míg az „A” épület 2018 harmadik negyedévében kerül átadásra.

Az alapvető koncepció az irodaház kialakításánál a két épületben dolgozók jóllétének, kényelmének biztosításán alapul. A Skanska élenjáró az innovatív és fenntartható fejlesztések területén, így a Mill Park irodaház különböző zöld megoldásokat kínál majd az épület környezeti terhelésének minimalizálása és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében, továbbá cél a LEED Gold minősítés megszerzése is.

skanska colliersSzámos egyéb funkció mellett a Mill Park irodaház multifunkcionális kertje további olyan lehetőségeket is nyújt majd, mint például külső edzőterem, csocsó, asztali tenisz és hangulatos átrium hivatalos és informális összejövetelekhez.

Az innováció egyike a Skanska alapelveinek, és a Mill Park az irodapiacon egyedülállóan új, mobileszközökre fejlesztett alkalmazást kínál, lehetővé téve a bérlők számára az egyszerű hozzáférést az épület számos szolgáltatásaihoz (például concierge szolgáltatás, ételrendelés, stb.).

“Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét együtt dolgozhatunk, és a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatjuk a Skanska-nak, amely Magyarországon és nemzetközileg is elismert a magas minőségű fejlesztéseiről, és környezettudatos gondolkodásáról. Ezen alapelvek a Colliers számára is kulcsfontosságúak, ezért biztos vagyok benne, hogy együttműködésünk sikeres lesz. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a Mill Park projekttel megközelítőleg 160.000 m2-re nő a Colliers által kezelt ingatlanok területe és a portfolió egy A+ kategóriás irodaházzal bővülhetett.” – mondta Szentpály Ágnes, a Colliers REMS Ingatlangazdálkodási üzletág igazgatója.

(Forrás: Colliers International)

ibisferihegyJanuár elején megnyitotta kapuit hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, amely a WING fejlesztésében valósult meg.A 145 szobával rendelkező szálloda létrejötte a turisztikai szakma által régóta várt fontos mérföldkő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a hazai turizmus életében.

dnagylaszloA háztartási gépek és elektronikai cikkek szezonja javában zajlik. A karácsonyi forgatagot szemlélve felmerül a gondolat, vajon milyen szempontokat érdemes szem előtt tartanunk, ha mosógép, hűtő, tévé vagy más műszaki cikk vásárlására adnánk a fejünket az ünnepek előtt. Cikkünkben D. Nagy László mérnök-közgazdászt, a Depostore műszaki áruház tulajdonosát kérdeztük, hogyan vásároljunk jó ár-érték arányú műszaki termékeket.

ProWein17 MK7472Önálló bemutatkozási lehetőséget kapnak a következő ProWein szakvásáron a kézműves szeszes italok, sörök és ciderek? A kézműves készítésű szeszes italok, a kézműves sörök és a kézműves almabor felkapott kínálatát 2018. március 18-a és 20-a között, a következő ProWein szakvásáron kiemelten rivaldafénybe állítják.

ProWein2018. március 18-a és 20-a között várja ismét a látogatókat a ProWein. A borok és szeszes italok szakvására a világ minden tájáról érkező több mint 6.600 kiállítója már ma lefoglalta a kiállítás teljes területét. A világ valamennyi jelentős termővidéke bemutatkozik a szakvásáron, hogy átfogó képet nyújtson a borok világpiaci kínálatáról.

kutya joCsípős hidegre nem, de csípős ízekre felkészülhetünk a hétvégén, legalábbis ha ellátogatunk a Paprikashowra illetve Chilli Weekendre. Október 15-ig tart még az Országos Étterem Hét, de rajtvonalhoz áll még további három gasztrofesztivál is. "Állati" jó programok is lesznek, továbbá kicsiknek Mesehétvége, nagyoknak pedig Euópai Art Mozi Nap. Merüljünk ismét együtt az események világába!

szentpalyagnes2017. november 2-től Szentpály Ágnes látja el a Colliers magyarországi iroda Property Management üzletágának irányítását.A szakember mind üzletfejlesztési feladatokért, mind a jelenlegi portfólió kezeléséért lesz felelős, így az üzletág két ügyvezetője, Györke Balázs és Mózes József több figyelmet szentelhet a cég Projekt Management, illetve Facility Management szolgáltatásaira.

buildingsMagyarország ipari ingatlanpiaca 2017 első félévében 5,5%-os üresedési rátát ért el, ami rekord alacsony értéknek számít a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) által bevezetett mérések óta. Az összesen 1,95 millió m2 modern logisztikai ingatlan állományból jelenleg kevesebb, mint 73.000 négyzetméternyi terület áll üresen Budapesten és az agglomerációban.

Spar smallAz első félév utolsó napján került lezárásra a legnagyobb kiskereskedelmi portfolió értékesítése Magyarországon. A német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate egy közel 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak.