Nyomtatás

Adolph Zukor 150 - Hollywood magyar úttörője

2023-01-09 416

A Nagyközség Önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group által szervezett eseményre Brian Robbins, a Paramount Pictures jelenlegi elnök-vezérigazgatója ünnepi üdvözletet küldött, amelyben hangsúlyozta, hogy az alapítóatya, Zukor víziója megváltoztatta a világot.

A budapesti izraeli nagykövet szerint valami lehetett a levegőben, itt a magyar régióban, hiszen Zukor mellett sok más hollywoodi ikon, mint a Korda testvérek, Tony Curtis és William Fox is ebből a térségből származott! Hollywood e nagyszerű magyar úttörői hatalmas örökséget hagytak ránk, és megtanítottak minket arra, hogy a híres magyar szellemesség és tehetség a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét.

Az egyedülálló emlékház megnyitó szalagját Vécsi István polgármester, Bokor Balázs , a Tanács elnöke és Dr Fekszi Márta Origo cégvezető mellett Szabó István Oscar díjas rendező, Koltai Róbert színművész, Ráduly György , az NFI Filmarchivum vezetője és Pesti Ákos NFI igazgató vágta át. Bokor Balázs elnök hangsúlyozta, hogy Adolph Zukor végre méltó emléket kapott Magyarországon, az emlékház világszínvonalú, amire Ricse és az egész ország büszke lehet.

A megnyitót egy emlékkonferencia követte, amelyen Ráduly György tartott előadást, Szabó István, Koltai Róbert és Szabó Gábor a Magyar Filmoperatőrök Egyesületének elnöke, valamint Bokor Balázs elnök osztotta meg gondolatait.

| Forrás: OS - Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események