Nyomtatás

A DHL a Volvo Trucks 44 elektromos teherautójával célozza meg a zéró kibocsátást

2022-12-08 417

A két vállalat idei közös eredménye, hogy együttműködési megállapodást írtak alá a zéró kibocsátású járművekre való átállás felgyorsításának érdekében. A DHL erősíteni kívánja törekvéseit az elektromos teherautókra való átállással kapcsolatban azáltal, hogy összesen 44 új elektromos Volvo tehergépjárművet telepít európai útvonalaira.

A tervezett megrendelés része 40 darab Volvo FE és Volvo FL típusú elektromos teherautó, amelyeket városi áruszállítására állítanak forgalomba. A hosszabb utakra szánt elektromos tehergépjárművek is részét képezik az együttműködésnek, és a DHL úgy döntött, hogy elkezdi Volvo teherautók használatát regionális fuvarozáshoz is, kezdve négy elektromos Volvo FM teherautóval az Egyesült Királyságban.

Az első járműveket már megrendelték, hat darabot a DHL Parcel UK, kettőt pedig a DHL Freight állít majd forgalomba. Ezzel évente közel 600 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el, és közel 225 000 liter gázolajat takaríthat meg a Deutsche Post DHL Vállalata.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kielégítsük a környezetbarát és fenntartható megoldások iránti növekvő vásárlói keresletet, és elérjük hosszú távú célunkat, azaz 2050-re a nettó zéró károsanyag-kibocsátást. Logisztikai szolgáltatóként járműflottánk átalakítása fontos eszköz a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében. A Volvo Trucks-szal kötött megállapodásból több részlegünk is profitálni fog” – magyarázta Pablo Ciano, a Deutsche Post DHL Group vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke.

A DHL azon döntésében, hogy felgyorsítja a zéró kibocsátású járművekre való átállást, fontos tényezőinek számítanak a 2020 novembere óta tartó londoni elektromos Volvo teherautó használatának pozitív tapasztalatai – a West End bevásárlónegyedbe történő beszállítások során. A jármű volt a legelső teljesen elektromos kereskedelmi teherautó, amelyet városi logisztikára használtak az Egyesült Királyságban.

„A DHL fontos globális logisztikai szolgáltató vállalat, amely elkötelezett abban, hogy minél inkább csökkentse szerepét az klímaváltozásban. Közös munkánkkal együtt jobbat tehetünk, és büszke vagyok arra, hogy a partnerség szellemében dolgozhatunk azon, hogy elérjük tudományos alapokon nyugvó klímasemlegességi céljainkat” – mondta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az együttműködés új Volvo-technológiák bevezetését és közös fejlesztési tevékenységeket is magában foglal a villamosítás területén. Továbbá a Volvo Trucks elemzi a DHL szállítási tevékenységét is azzal a céllal, hogy biztosítsa a testreszabott elektromos szállítási megoldások sikeres bevezetését.

„Magyarországra is érkezhetnek a járművekből, elsősorban az elektromos nyerges vontatókból” – mondta Fogarasi Zsolt, a DHL Supply Chain Hungary szállítmányozási üzletágvezetője. „Több projekten is dolgozunk most e témában, s a 2024-es érkezések remélem meg is valósulnak. A régióban már most is vannak elektromos Volvo nyerges vontatók és teherautó. Ez a szám a közeljövőben 6 nyerges vontatóval bővül Lengyelországban.” – tette hozzá Fogarasi Zsolt.

A DPDHL csoport globális GoGreen2050 stratégiájának részeként számos fejlesztést hajt végre, beruháznak és fejlesztik a folyamatokat. „Ilyen fejlesztés, hogy az elektromos mellett gázüzemű tehergépkocsikat is beszereztünk, melyek kedvezőbb kibocsátás mellett megfelelő hatótávot biztosítanak. A nem közúti áruszállításban is alternatív üzemanyagok használatát erősítjük a kisebb ökológiai lábnyom elérése érdekében. Emellett a digitalizáció elkötelezett hívei vagyunk, hogy minél kevesebb dokumentumot kelljen papíron kezelni és mozgatni. A folyamatok optimalizálása az áruszállításban is igen fontos tényező" – emelte ki Fogarasi Zsolt.

I  Forrás: Üzleti Hírszerzés/ www.prolawyer.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események