Nyomtatás

Igazolták, hogy a koronavírus és H1N1 influenzavírus 99,9 százalékát kiszűri a Fellowes AeraMax Pro légtisztító

2021-04-15 872

A Fellowes laboratóriumi körülmények között bevizsgáltatta az AeraMax Pro professzionális, elsősorban intézményekbe szánt légtisztító berendezését koronavírusra és H1N1 influenzavírusra.

A független szakértői vizsgálat igazolta, hogy a készülék egy órán belül 99,99%-ban kiszűri a Sars-CoV-2 koronavírus szerkezetével megegyező vírust és a H1N1 influenzavírust a beltéri levegőben. A jelenlegi világjárványt okozó koronavírust egyelőre még tesztelés céljából is tilos aeroszolizálni a levegőben, ezért a vizsgálathoz helyettesítő koronavírusfajtát (229E) használtak.

A Fellowes AeraMax Pro légtisztítók négyfokozatú TRUE HEPA szűrőrendszerrel rendelkeznek. A vállalat most önként teszteltette a berendezéseket az utóbbi időben az egészségre legveszélyesebb, levegőben terjedő két kórokozóra, a koronavírusra és a H1N1 vírusra. A független laborok vizsgálati eredményei mindkét vírusnál igazolták a 99,99%-os hatékonyságot rövid időn belül.

A koronavírusra történő tesztelést a Shanghai WEIPU Chemical Technology Service Company tesztlabor végezte el. Az eredmények beigazolták, hogy a Fellowes AeraMax légtisztítók hatékonyak a humán koronavírus levegőben található koncentrációjának csökkentésére is. A tesztkamrában a működést követő egy órán belül 99,99 %-ban kiszűrték a Sars-CoV-2 helyettesítőjeként használt 229E koronavírust. Az egészségre leginkább veszélyes másik vírust, a H1N1 influenzavírust pedig már 35 perc alatt hasonló hatékonysággal távolították el a beltéri levegőből, ezt az írországi Dublin Airmid Health Group Limited igazolja.

"Azért fektettünk be ezekbe a független laboratóriumi tesztekbe, hogy kézzelfogható bizonyítékunk legyen rá, hogy a Fellowes AeraMax Pro légtisztítók a koronavírus különféle változatait is hatékonyan távolítják el a beltéri levegőből" – mondta John Fellowes, a Fellowes Brands negyedik generációs vezérigazgatója, aki jelenleg azt a családi vállalkozásból kinőtt világcéget vezeti, amely több mint száz éve nyújt megbízható munkahelyi megoldásokat.

„A Fellowes AeraMax Pro légtisztítók legfrissebb, független harmadik fél által akkreditált (ISO / IEC 17025) laboratóriumi vizsgálati eredményei meghatározók és igazolják a készülékek hatásosságát – mondja Dr. Rajiv Sahay, a floridai Clearwaterben található Pure Air Control Services környezeti diagnosztikai laboratórium igazgatója. – A vizsgálatokhoz jellemzően egyszálú RNS burokkal rendelkező vírusokat (például koronavírus 229E) alkalmaznak a SARS-CoV-2 helyettesítőjeként egy adott eszköz antivirális hatásának tanulmányozására."

A Fellowes AeraMax légtisztítók a HEPA szűrést egyedülállóan ötvözik az EnviroSmart™ és a PureView™ technológiákkal. Az EnviroSmart több szenzort alkalmaz a szennyezett levegőjű helyiségek folyamatos ellenőrzésére, és automatikusan hozzáállítja a maximális védelmet a beltéri levegő szennyezettségéhez. A PureView a láthatatlant láthatóvá teszi, valós időben frissíti és jelzi ki a levegő minőségét. A falra szerelhető AeraMax Pro professzionális változatokat elsősorban intézményekbe, irodákba, kórházakba, szakrendelőkbe, oktatási intézményekbe, szállodákba, bevásárló központokba, sportcentrumokba ajánlja a cég.

„A friss bevizsgálás beigazolta, hogy a Fellowes AeraMax légtisztítók valóban hatásosak a koronavírus ellen. Örülök, hogy most már ennek az új kórokozónak a vonatkozásában is bizonyított tényként beszélhetünk a berendezések hatékonyságáról” – mondja Kreutz László, a magyar leányvállalat, a Fellowes Hungary ügyvezető igazgatója.

Pataki Gábor az AeraMax légtisztítás hazai szakértője pedig a készülék-választáshoz ad hasznos szempontokat: „Fontos megnéznünk, hogy hol és mekkora területen akarjuk használni a légtisztítót. Vannak otthoni és kifejezetten intézményekbe szánt professzionális típusok is. Utóbbiak nagyobb kapacitásúak, hatékonyabbak, strapabíróak, általában falra szerelhetőek, ami szintén a hatékonyságukat növeli. Még egy dologra hívnám fel a figyelmet: érdemes megnézni, hogy az egyes készülékek milyen tanúsítványokkal rendelkeznek. Az AeraMax professzionális légtisztítókat például a nemzetközi teszteken kívül a Nemzeti Népegészségügyi Központ is bevizsgálta és tanúsítványával ajánlja.”

Az AeraMax Pro légtisztítókról további információ az https://aeramaxpro.com/hu/ oldalon található.

(Esemény Menedzser)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események