Nyomtatás

BabyStartUp alkalmazással lepte meg a babavárókat a Várva Várt Alapítvány

2021-03-26 775

A magzatgyermekek világnapja alkalmából (március 25.) egy nagyszerű webes applikációval lepte meg a babavárókat a Várva Várt Alapítvány. A BabyStartUp.hu oldal indítása kapcsán Lukács József, az alapítvány elnöke kiemelte, reményei szerint az applikáció elindításával még több rászoruló kaphat gyorsabban segítséget támogató személyektől, családoktól, szervezetektől.

Az asztali gépekről és mobileszközökről egyaránt elérhető webes alkalmazásba egy egyszerű regisztráció után be lehet lépni, és lehet jelezni vagy azt, hogy valaki segítséget szeretne kérni, illetve azt is, hogyha segítséget szeretni nyújtani. A hátterében a Várva Várt Alapítvány önkéntes aktivistái dolgoznak, akik az egész országban megyei szinten fogadják a kéréseket és felajánlásokat, egyeztetnek a családgondozó és egészségügyi szakemberekkel, és igyekeznek minél hamarabb átadni a kért babaholmikat, hogy könnyebb legyen az indulás.

Az alapítvány küldetéséről Lukács József így vallott:

Minden vágyunk, hogy a megfogant magzatok várva várt személyként születhessenek meg és szerető családban nőhessenek fel, és ezt minden lehetséges módon igyekszünk eljuttatni a magyar emberekhez. Amikor lehetséges, koncerteket szervezünk - ahol pénzt gyűjtünk a rászorulóknak -, felvonulást kezdeményezünk az általunk képviselt ügyekért, és ha kell, ország-világ előtt kiállunk, hogy meggyőződésünkről minél többeket meggyőzzünk. Az emberi élet felbecsülhetetlen, és ezért küzdünk.”

A magzatgyermekek világnapja alkalmából online kerekasztal beszélgetéseket is szervezett a Várva Várt Alapítvány, ahol olyan témák is napirendre kerültek, mint a „Szerelem, párválasztás, családalapítás a tinderhuszárok és az instalányok korában” vagy „Magzatkorban élni régen, ma és holnap - a magzati kor etikai és jogi kérdései”. Ez utóbbi témát többek között orvos, kommunikációs szakember- jövőkutató, nemzetközi jogász és újságíró beszélgetőtársak bevonásával járták körül. (A beszélgetések hamarosan az alapítvány Facebook oldaláról visszanézhetőek lesznek.)

Az alapítvány 2021-es tervei között szerepel, hogy előrelépjenek a lakhatási gondokkal küzdő anyukák, családok megsegítésében. A befolyt támogatásokból – amelyet ezúton is nagyon köszönnek  –  ebben az évben egy „minta projektként” vidéken szeretnének létesíteni babaváró otthont. Itt indulásként egy három gyermekes családnak tudnak segítséget adni néhány évre, amíg azok meg tudnak állni a lábukon. A tervezett konstrukció alapján ez a család a későbbiekben megvásárolná az otthont, és a befolyt összegből egy újabb ingatlan vásárlására nyílna lehetőség.


A www.varvavart.hu oldalon az alapítvány tevékenységéről és a támogatás – többek között az 1%-os felajánlás – lehetőségéről bővebb információt lehet találni.


A hír szerzője: OGH Hírügynökség

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események