Nyomtatás

Kalkulátort tett közzé a Magyar Államkincstár

2021-03-04 434

Kalkulátort tett közzé a napokban a Magyar Államkincstár a honlapján, amelynek segítségével bárki kiszámolhatja, bizonyos összegű anyagköltség és vállalkozói díj mellett mekkora összegű otthonfelújítási támogatásra jogosult – hívja fel a figyelmet a Portfolio.hu.

Több fontos szabály is vonatkozik az otthonfelújítási támogatás összegére:

  • legfeljebb 3 millió forint vehető igénybe, 
  • a számlával igazolt beruházási költségek legfeljebb 50%-át lehet elnyerni, 
  • a támogatáson belül az anyagköltség és a munkadíj aránya 50-50% lehet. 

Utóbbi nem azt jelenti, hogy az igénylés során bemutatott számlák összegének 50-50%-ban kell anyagköltségről, illetve munkadíjról szólnia. Nem a számlák összegére, hanem a támogatásra vonatkozik az 50-50%-os szabály, vagyis mindkettőnek el kell érnie akkora összeget, hogy belőle a teljes megcélzott támogatási összeg 50%-a kijöjjön. Ez jellemzően azt jelenti, hogy a teljes számlaösszeg negyedét mindkét költségtípusnak el kell érnie, hogy a teljes számlaösszeg felét támogatásként elnyerje az igénylő.


Faanyag tetőcseréhez, ereszcsatorna rendszerek, zsindely, BILKA fémcserép, és sok más kiegészítő raktárról a turai fatelep kínálatában. Részletek itt.


Egy példa: ha valaki legalább 1,5 millió forintnyi munkadíjat és legalább 4,5 millió forintnyi anyagköltséget bemutat a számlákon, akkor már igénybe veheti a maximális, 3 milliós állami támogatást. 

Néhány további példa:

A Magyar Államkincstár oldalán a Kalkulátor feliratú gombra kattintva lehet megnyitni az Excel-fájlt, melynek segítségével a visszatérítendő összeg kiszámolható, ellenőrizhető. 


Ablekcsere ár csökkenés! - 40% az ablakok árából és igényelje az otthonfelújítási program  50%-os, maximum 3 millió Ft állami támogatást! Gyors ajánlatkérő és kapcsolat ide kattintva érhető el. 


A Kalkulátorhoz kattintson erre a linkre: www.allamkincstar.gov.hu

(Forrás: csok-otthonteremtesi-kedvezmenyek.blogspot.com)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események