2020. december 3., csütörtök - Ferenc

Vásárok, kiállítások

2021-ben kerül megrendezésre a düsseldorfi interpack szakvásár

158

Ahogy számítani lehetett rá, a Messe Düsseldorf vásárvállalat elhalasztja az interpack és drupa vezető nemzetközi szakvásárokat. Az interpack új időpontja: 2021. február 25 - március 3. lesz.

A drupá-t pedig ezzel párhuzamosan 2021. április 20-30. közötti időszakra halasztják.

A Messe Düsseldorf ezekkel a lépéssel követi a német szövetségi kormány válságstábjának ajánlását, amely szerint a nagyszabású rendezvényekkel járó kockázat értékelése során vegyék figyelembe a Robert Koch Intézet ajánlásait. Ezekből az ajánlásokból kiindulva, valamint tekintettel arra, hogy Európában is ugrásszerűen nőtt az új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma, a Messe Düsseldorf átértékelte a helyzetet. Ezen kívül Düsseldorf, mint a tartomány fővárosa, 2020. március 11-én elrendelte, hogy betiltanak minden, 1000 résztvevőnél nagyobb rendezvényt.

„A döntést a tanácsadó testületeinkkel és a szakmai védnökséget ellátó szövetségekkel szorosan egyeztetve hoztuk meg” – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezetésének elnöke. Ez a döntés az érintett ágazatok kívánságát is tükrözi: „Partnerként most az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a kiállítóink gazdasági veszteségeinek csökkentése érdekében.”

„Az interpack a nemzetközi csomagolóipari ágazat és a kapcsolódó folyamat-alapú iparágak vitathatatlanul elsőszámú seregszemléje. A szakvásár a személyes találkozásokból és a szerte a világból összesereglő emberek közötti közvetlen eszmecseréből táplálkozik. Erre csak akkor van mód, ha ez nem jár egészségügyi kockázattal. Az elhalasztás éppen ezért felelősségteljes és helyes döntés. Örömmel várjuk a jövő évi időpontot, hogy az iparágban meghatározó témákat, mint például a fenntarthatóságot megvitassák és bemutassák a kapcsolódó megoldásokat” – mondta el Christian Traumann, az interpack 2020 elnöke és a Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. Kassengerät ügyvezető igazgatója és a vállalatcsoport elnöke.

Fontos és jelzésértékű a düsseldorfi szállodaipar részéről a DEHOGA (Vendéglátó-ipari Gazdasági Szövetség) vélekedése: „Nyomatékosan kérjük a tagjainkat és az ágazat valamennyi szereplőjét, hogy rugalmasan reagáljanak a kiállítók és a szakmai látogatók foglalásainak elnapolására. A düsseldorfi szakvásárok, mint az interpack is, kiemelkedően fontos szerepet játszanak a város életében, a szállodaiparban és a vendéglátásban. Saját magunk ellen dolgoznánk, ha ilyen esetben nem tanúsítanánk megértést” – fejtette ki egyöntetűen a DEHOGA két képviselője, Giuseppe Saitta (a Düsseldorf/Neuss Rajna-menti járási csoport elnöke) és Rolf D. Steinert (a Düsseldorf/Neuss Rajna-menti járási csoport szállodaipari és turisztikai szakcsoport elnöke).

Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf ügyvezetésének elnöke örömmel fogadta az általános megértést és a támogatást ebben a különleges helyzetben:

„Köszönjük valamennyi partnerünknek a nagyon jó együttműködést ebben a súlyos és sürgető döntésben. Örülünk annak, hogy közösen, együttműködve ilyen gyorsan megtaláltuk az új vásáridőpontot, hogy minden érintettnek biztosítsuk a lehető legnagyobb mértékű tervezhetőséget.”


A Messe Düsseldorf vállalatcsoport*

A 2019-es évben elért mintegy 369 millió eurós árbevételével a Messe Düsseldorf csoport meg tudta őrizni a legsikeresebb német vásárvállalatok között kivívott helyét. A düsseldorfi rendezvényeken a tavalyi vásári évben összesen 29.195 kiállító mutatta be termékeit 1,4 millió szakmai látogatónak. A kiállítók és látogatók száma egyaránt emelkedett a megelőző rendezvényekhez viszonyítva. A düsseldorfi vásárközpontban mintegy 50 szakvásárt rendeznek öt fő szakterületen: a gépek, berendezések és felszerelések, a kereskedelem, kisipar és szolgáltatások, a gyógyászat és egészség, az életstílus és szépség, valamint a szabadidő témakörében. Ezek közül 22 saját rendezésű, a maga területén elsőszámú seregszemle és jelenleg 15 jelentős partner- és vendégrendezvény. Ezen kívül a Düsseldorf Congress leányvállalat a 2019-es évben több mint 1000 kongresszust, vállalati rendezvényt, találkozót és konferenciát rendezett mintegy 365.000 résztvevővel. A Messe Düsseldorf csoport ezen kívül az egyik vezető export ösztönzési platformként 75 saját rendezvényt, társrendezvényt és megbízásos részvételt bonyolít Németországon kívül. A düsseldorfi saját rendezvényeken 2019-ben a kiállítók mintegy 73 és a szakmai látogatók 37 százaléka érkezett Németországon kívülről a Rajna-parti nagyvárosba. A vállalatcsoport az egész világra kiterjedő képviseleti hálózatát a 141 országot lefedő 77 képviselet – ezek között 7 nemzetközi leányvállalat - alkotja.


 
Magyarországi képviselet
BD-EXPO Kft.
Máté Szilvia
Tel.: 1/346-0273
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.bdexpo.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események


 

 


 

Tipp

Időrendben

« December 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Tartalom galéria

Elkészült a botanikus kert, egy újabb kutyás élménypark és a két kilométeres futókör is a Városligetben

Elkészült a botanikus kert, egy újabb kutyás élménypark és a két kilométeres futókör is a Városligetben

More details
Díjmentes Digitális Maszk mindenkinek

Díjmentes Digitális Maszk mindenkinek

More details
Így válasszunk ékszert kedvesünknek karácsonyra

Így válasszunk ékszert kedvesünknek karácsonyra

More details
Tovább él az ünnepi vásár

Tovább él az ünnepi vásár

More details
Advent Szentendrén, 2020. november 28.- 2021. január 10.

Advent Szentendrén, 2020. november 28.- 2021. január 10.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Külföldi szépségipari tematikájú kiállítások COVID-19 utánra

Külföldi szépségipari tematikájú kiállítások COVID-19 utánra

More details
Banki lehetőségek a hárommilliós támogatáshoz

Banki lehetőségek a hárommilliós támogatáshoz

More details
Gyerekek gluténmentesen: „Már a normál táplálkozás jelentene kihívást”

Gyerekek gluténmentesen: „Már a normál táplálkozás jelentene kihívást”

More details
Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője