Nyomtatás

Harminc filmet nézhetünk meg ingyen az online japán filmfesztiválon

2021-02-16 673

A JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál hivatalosan február 26-án indul, de már február 15-től érdekes rendezői interjúkat találunk az eseményt szervező Japán Alapítvány fesztiválos weboldalán, ahol az adott rendező fotójára kattintva megnyithatjuk a körülbelül 15 perces, magyar felirattal ellátott beszélgetéseket.

A videókban megszólal a kortárs japán filmművészet egyik legígéretesebb alakja, Okita Shuichi, akinek két filmje is látható lesz a fesztiválon. Yashiro Takeshi stop-motion technikával készült animációs filmjeiről beszél, Imaizumi Rikiya a Kis éji zene kapcsán az irodalmi adaptáció lehetőségeit fejtegeti, Shiraishi Kazuya pedig az Egy éjszakát mutatja be, amelyben egy édesanya végzetes tettének következményeit ismerhetjük meg –olvasható a sajtóközleményben.

Végül Soda Kazuhiro a 2011-ben a Hong Kongi Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb Dokumentumfilm díját elnyert Béke című film alkotói folyamatába ad betekintést.

Miután megnéztük az interjúkat, február 26-án már érkezik is az első három film a fesztivál oldalára. A Maeda Építőipari Vállalat - Fantázia Reklámosztály című 2020-as filmet reggel 9 órától érjük majd el, a 2018-as Pedig csak a telefonomat hagytam el című filmet 11 órától, a Gon, a kis róka című stop-motion animációsfilmet pedig 13 órától nézhetjük.

A fesztivál március 7-ig, minden nap 3 filmet közvetít, melyek 24 órán keresztül elérhetők lesznek. A repertoárban szereplő 30 filmet ingyen nézhetjük meg a JFF Plus oldalán keresztül, csupán egy előzetes regisztráció szükséges hozzá. A filmeket eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal nézhetjük meg, és találunk közöttük kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és mainstream szórakoztató filmeket is.

(Forrás: travelo.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Hírek, események